Στα Λευκά Όρη και τον Ψηλορείτη: «Κούμοι και Μιτάτα, στα χνάρια των ποιμένων της Κρήτης»

Το νέο ντοκιμαντέρ του Cosmote History κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Απριλίου, με ελεύθερη προβολή στο youtube.
ντοκιμαντέρ
ντοκιμαντέρ
Cosmote History

Ένα οδοιπορικό στα Λευκά όρη και τον Ψηλορείτη, στους κούμους και τα μιτάτα, τις πέτρινες κατασκευές, που αποτελούν μακρινούς απογόνους των μινωικών θολωτών τάφων και ορεινά καταφύγια των βοσκών της Κρήτης. Το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV «Κούμοι και Μιτάτα: Στα χνάρια των ποιμένων της Κρήτης», σε σκηνοθεσία των Περικλή Ασπρούλια και Γιώργου Βαρζακάκου, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21.00, ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY HD και το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, όπου θα προβληθεί ελεύθερα για το κοινό.

Μέσα από διηγήσεις ντόπιων στην παρουσιάστρια Βίκη Αρβελάκη και τη συμβολή ερευνητών και ακαδημαϊκών, το ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως μνήμες, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αρχαίες συνήθειες των βοσκών της Κρήτης, αναδεικνύοντας παράλληλα μια αρχιτεκτονική κληρονομιά, οι ρίζες της οποίας, χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το ντοκιμαντέρ «Κούμοι και Μιτάτα» θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Περικλής Ασπρούλιας, Γιώργος Βαρζακάκος

Έρευνα – Παρουσίαση: Βίκη Αρβελάκη

Μουσική: Γιώργος Μανωλάκης

Μοντάζ: Πέτρος Καλογήρου

Οργάνωση παραγωγής: Ντίνος Οικονόμου

Διεύθυνση παραγωγής: Άκης Φονταλής

Κινηματογράφηση: Άγγελος Μπιτσάνης, Αντώνης Ζαχαριάδης.

Δημοφιλή