ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/08/2018 10:58 EEST

Στα… βαθιά η Όλγα Γεροβασίλη – Οι τρεις κρίσιμες ημερομηνίες του έτους

Eurokinissi

Στα… βαθιά με το καλημέρα θα πέσει η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επελέγη από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την «ηλεκτρική καρέκλα» της λεωφόρου Κατεχάκη.

Η νέα υπουργός, με εμπειρία σε κυβερνητικά πόστα, θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να γνωριστεί και να συνεργαστεί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει μπροστά τις κρίσιμες ημερομηνίες. Αναλυτικότερα, στις 8-16 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ομαλή διεξαγωγή της οποίας αποτελεί την πρώτη πρόκληση.

Στη φετινή ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, αναμένεται πλήθος συγκεντρώσεων πολλές φορές από ετερόκλητες ομάδες και διαφορετικούς χώρους. Πρέπει δε να σημειώσουμε πως η φετινή ΔΕΘ διεξάγεται στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες στους δρόμους. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες από υπηρεσίες της Αστυνομίας ότι ακροδεξιοί κύκλοι προετοιμάζονται για «δυναμικές παρεμβάσεις».

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 17η Νοεμβρίου, επέτειος του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στην περιφρούρηση του Πολυτεχνείου και της πορείας, εφαρμόζεται με μικρές αλλαγές και επιτυχία το ίδιο σχέδιο ασφαλείας. Αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος, δεν παύει όμως να είναι πάντα μία ημερομηνία – πρόκληση για την ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις εβδομάδες αργότερα έρχεται η 6η Δεκεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι μία από τις ημερομηνίες – «φωτιά» για την ΕΛ.ΑΣ., πολλώ δε μάλλον φέτος που συμπληρώνεται μία δεκαετία από το τραγικό περιστατικό.