«Να μην βγαίνεις» είπε οδηγός λεωφορείου σε ΑμΕΑ (vid) - Συνάντηση Σταϊκούρα με τον επιβάτη

Για να συζητήσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες. Υπ.Μεταφορών: «Θέματα προσβασιμότητας έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες μας".
.
.
Eurokinissi

Με αφορμή το περιστατικό με την προσβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε επιβάτη με αμαξίδιο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον συμπολίτη μας Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες. Επιπλέον ο κύριος Σταϊκούρας δήλωσε «Τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου».

Το βίντεο του Χρήστου Μελέτη στο TikTok:

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του αναφέρει « Χθες (Παρασκευή) έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες.

Σημειώνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση τους, ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη και προσθέτουν συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

(με πληροφορίες από ertnews, ΑΠΕ)

Δημοφιλή