Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων compact SUV το Hyundai Tucson

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες.
|
Αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.
Αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.
HYUNDAI

Η παρουσίαση του νέου Tucson δεν ήταν απλά το λανσάρισμα ενός ακόμα νέου μοντέλου για τη Hyundai, καθώς σε αυτό εναπόθεσε πολλές προσδοκίες για την πορεία της στην Ευρώπη.

Με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αποτελεί μοντέλο αιχμής για την κορεατική μάρκα και τα αποτελέσματα τη δικαιώνουν.

Η τέταρτη γενιά του Tucson, σύμφωνα με την JATO Dynamics, που καταγράφει στοιχεία από 27 ευρωπαϊκές χώρες, στο πρώτο τρίμηνο του 2022, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.

Ωστόσο, και το 2021 ήταν best seller της Hyundai, με 152.257 οχήματα, ενώ συνολικά, από το πρώτο του λανσάρισμα το 2004, έχουν διατεθεί 1,4 εκατομμύρια μονάδες στην ευρωπαϊκή αγορά και στον κόσμο, 7 εκατ. οχήματα, γεγονός που καθιστά το Tucson, παγκόσμιο best-seller SUV της εταιρείας.

Το νέο Tucson προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του.
Το νέο Tucson προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του.
HYUNDAI

Τα στοιχεία αυτά έρχονται καθώς το νέο Tucson προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του με: 48V Hybrid Turbo βενζίνης 1.6lt – 150 και 180 ίππων (σε εξηλεκτρισμένα κιβώτια iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα), 48V Hybrid πετρελαίου 1.6lt – 136 ίππων (ομοίως με iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα), Full Hybrid Turbo μοτέρ 1.6lt – 230 ίππων (αυτόματο κιβώτιο) και Plug-in Hybrid Turbo 1.6lt – 265 ίππων (αυτόματο κιβώτιο).

Σημειώνεται ότι τo Tucson είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Hyundai που παράγονται στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας, τα οποία, το 2021 αποτέλεσαν το 72% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Μάλιστα, το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) της Τσεχίας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, και αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως.

Καταλήγοντας, το Tucson έχει ανακηρυχθεί «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα.