Στην μάχη για νέο πρόεδρο ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή της ομιλίας Γεροβασίλη-Σκληρό μήνυμα Κασσελάκη

Εκτιμάται πως σήμερα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της απέναντι στον Κασσελάκη. Ο ρόλος των παλιών "προεδρικών" και πρωτοβουλία κατά μιας νέας αναμέτρησης.
NurPhoto via Getty Images

Σε φάση προεκλογικού εσωκομματικού πυρετού ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε μόλις μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος και ενώ βρίσκεται εν μέσω συνεδρίου.

Τις επόμενες ώρες θα αναδειχθεί το πρόσωπο που θα σταθεί απέναντί του διεκδικώντας το αξίωμα με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη που αναμένεται να καταστήσει γνωστές τις προθέσεις της κατά την σημερινή της ομιλία στο Συνέδριο του κόμματος.

Την ίδια στιγμή ο Διονύσης Τεμπονέρας φαίνεται να κάνει πίσω έχοντας δηλώσει πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Σημειώνεται πως ο Τεμπονέρας είχε συνάντηση με τη Γεροβασίλη αλλά και εκείνη με τον τέως πρόεδρο και πρωθυπουργό ενώ εκτιμάται πως στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα το βασικό ζήτημα είναι να υπάρξει ένας και μόνο υποψήφιος απέναντι στον Κασσαλάκη προκειμένου να μην υπάρξει κατακερματισμός των ψήφων.

Υποψήφιος δεν θα είναι ούτε ο Νίκος Παππάς.

Το μήνυμα Κασσελάκη

Ο δε Κασσελάκης έστειλε μέσω social media σκληρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την προεδρία του.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Instagram.

Αυτοί που δεν θέλουν νέες εσωκομματικές εκλογές

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία που αντιτάσσεται στην διεξαγωγή νέας εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία του κόμματος. Βασικό επιχείρημα που προβάλλεται είναι πως ο Κασσελάκης εξελέγη πριν από μόλις πέντε μήνες και μια νέα διαδικασία ανάδειξης αρχηγού μόνο θα βλάψει το κόμμα.

Μάλιστα έχουν ήδη τοποθετηθεί περίπου 30 σύνεδροι,που εκφράζουν πολύ έντονη αγωνία ότι μια νέα εσωκομματική διαδικασία οδηγεί σε νέα εσωστρέφεια.

Μυστικό δείπνο και στήριξη σε Γεροβασίλη από παλιούς ”προεδρικούς”

Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε έναν «μυστικό δείπνο» με συμμετέχοντες τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Χρήστο Σπίρτζη, Νίκο Παππά, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστα Ζαχαριάδη, Ράνια Σβίγκου και Κώστα Βασιλειάδη στο οποίο κατά πληροφορίες εκφράστηκε στήριξη στο πρόσωπο της Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.

Συνεπώς όλα δείχνουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Γεροβασίλη που θα έχει την στήριξη πολλών στελεχών της παλιάς φρουρά του κόμματος και των αποκαλούμενων ”προεδρικών” επί Τσίπρα.

Αν και συζητιούνται ακόμη άλλα ονόματα υποψηφίων, η Γεροβασίλη φαίνεται πως θα είναι τελικά η μόνη που θα σταθεί απέναντι στον Κασσαλάκη.

Ο χρόνος των εκλογών

Ένα δεύτερο ζήτημα πάντως που πλέον προκύπτει, είναι και το θέμα της ημερομηνίας των νέων εσωκομματικών εκλογών.

Ο Κασσελάκης έδειξε πολλαπλές σε δύο εβδομάδες για νομαρχιακές οργανώσεις μελών κεντρική επιτροπή και εκλογή προέδρου αλλά για την τελευταία εκλογική διαδικασία το στρατόπεδο Γεροβασίλη σαφώς φαίνεται αν επιθυμεί να έχει στην διάθεσή του περισσότερο χρόνο.

Η δε πλευρά του Κασσαλάκη φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει να πιέσει να στηθούν οι κάλπες άμεσα επιχειρηματολογώντας πως τα εσωκομματικά ζητήματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τάχιστα καθώς δεν μπορεί να καθυστερεί η προετοιμασία του κόμματος για της Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Δημοφιλή