Στίβος - Αλμα επί κοντώ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Αρμάντ Ντουπλάντι

O Σουηδο-Αμερικανός Ολυμπιονίκης έσπασε το δικό του προηγούμενο ρεκόρ, πηδώντας στα 6.24 μ.
via Associated Press

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του σύγχρονου στίβου, πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παγκόσμια ρεκόρ του το Σάββατο, ξεπερνώντας στο άλμα επί κοντώ τα 6.24μ. με την πρώτη προσπάθεια στο εναρκτήριο μίτινγκ του Wanda Diamond League της σεζόν στο Σιάμεν της Κίνας.

Ο Σουηδο-Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε έως σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ με 6.23 από το Diamond League του Γιουτζίν, επίδοση που ισοφάρισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Λίγες εβδομάδες αφότου πάλεψε σε έναν δύσκολο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη όπου κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, αφήνοντας τον Εμμανουήλ Καραλή στην τρίτη θέση, λίγοι περίμεναν τον ”Μόντο” να είναι πραγματικά εντυπωσιακός στην πρώτη του εμφάνιση στην Κίνα.

Ωστόσο, παρά την έντονη βροχόπτωση νωρίτερα το Σάββατο, ο Σουηδός αστέρας διέψευσε όλες τις προσδοκίες και πέρασε τον πήχη στα 6.24μ. καταρρίπτωντας για άλλη μια φορά το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Ήταν η όγδοη φορά που ο 24χρονος Ντουπλάντις κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα με την πρώτη του προσπάθεια στον ανοικτό στίβο.

Πηγή: Diamond League

Δημοφιλή