Στο 11% η πρόοδος κατασκευής της νέας Πατρών - Πύργου (video)

Η Ολυμπία Οδός επισημαίνει ότι το έργο προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαμε κάνει αυτοψία στον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, που θα αποτελέσει τη συνέχεια της Ολυμπίας Οδού, και είχαμε διαπιστώσει ότι τα εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η πρόοδος των έργων ήταν στο 3,5% και είχα αναφέρει ότι βρισκόταν μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Εχοντας περάσει αρκετοί μήνες από τότε, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παπανικόλα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, μιλώντας στο 11 Regional Growth Conference, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είπε ότι το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και οι εργασίες βρίσκονται στο 11%.

Οι εργασίες αφορούν πρόδρομες εργασίες, όπως: καθαρισμούς, κατασκευή επιχωμάτων, επεκτάσεις οχετών, ανακατασκευή Κάτω Διαβάσεων για τη διέλευση τοπικών οδών, εκσκαφές πλευρικών οδών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και μετακίνηση υφιστάμενων δικτύων ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

Σημειώνεται ότι ο ρυθμός προόδου των εργασιών θα αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, μετά την ολοκλήρωση των πιο χρονοβόρων αρχικών φάσεων του έργου.

Το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου, μήκους 13χλμ., από το Μιντιλόγλι έως και την Κάτω Αχαΐα, αφορά διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού. Τα υπόλοιπα 62 χιλιόμετρα είναι κατασκευή σε νέα χάραξη μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας.

Σήμερα απασχολούνται στα τρία εργοτάξια περίπου 500 εργαζόμενοι. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει 8 κόμβους, εξασφαλίζοντας άμεση, εύκολη και ασφαλή σύνδεση με εκατοντάδες χωριά και πόλεις, καθώς και με τη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Όλες οι καινοτομίες που έχει αναπτύξει η Ολυμπία Οδός στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα- Πάτρα, αρχής γενομένης από το χιλιομετρικό σύστημα χρέωσης Hybrid, θα είναι σε χρήση από την πρώτη μέρα λειτουργίας της νέας Πατρών- Πύργου.

Το τμήμα από την Κάτω Αχαϊά έως και τον Πύργο (νέα χάραξη), θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025, ενώ το πρώτο τμήμα που κατασκευάζεται στον υφιστάμενο δρόμο, λόγω της δυσκολίας με την παράλληλη κυκλοφορία, θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2025.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα