Στο σφυρί Dior δια χειρός Τζον Γκαλιάνο

Σε δημοπρασία 300 εμβληματικά ρούχα κι αξεσουάρ του οίκου.
.
.

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά 300 κομμάτια σχεδιασμένα από τον Τζον Γκαλιάνο, τον εμβληματικό μετρ του οίκου Dior, απαρτίζουν την συλλογή της Ρωσίδας που τα διαθέτει προς πώληση μέσω δημοπρασίας.

Παπούτσια, τσάντες, ρούχα και πολλά αξεσουάρ - που χρονολογούνται από το 1997 που ο βρετανός σχεδιαστής ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Dior έως το 2011 που απολύθηκε επειδή είχε προβεί σε αντισημιτικά σχόλια - αποτελούν τα αντικείμενα που βγάζει στο σφυρί ο παρισινός οίκος δημοπρασιών, Cornette de Saint Cyr.

Οι 300 δημιουργίες, όπως προαναφέρθηκε, είναι δωρεά από μια Ρωσίδα, η οποία συνέλεγε ρούχα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένα από τον Galliano από το ντεμπούτο του.

Μεταξύ αυτών των ξεχωριστών δημιουργιών περιλαμβάνεται ένα μαύρο βραδινό φόρεμα εμπνευσμένο από το κινεζικό «cheongsam» το οποίο εμφανίστηκε στην πρώτη του συλλογή με τον οίκο Dior και το παλτό με κόκκινη ζώνη-πύθωνα του 2005.

Στη δημοπρασία, που διεξάγεται σήμερα πωλούνται περισσότερες από 100 τσάντες, ορισμένες από τις οποίες είναι κλασικές, Lady Dior, Gaucho, Malice και Cadillac. Τέσσερις διαχρονικές τσάντες σέλες, όπως μία επενδυμένη με τζιν και κεντημένη με πεταλούδες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, είναι επίσης διαθέσιμες για δημοπρασία παράλληλα με τα εμβληματικά κομμάτια SS06 με σχέδια εφημερίδες.

Ο Ιμπέρ Φελμπάκ, διευθυντής του τμήματος πολυτελείας και vintage του Cornett de Saint Cyr, δήλωσε στο wwd. «Η δημοπρασία είναι πολύ αντιπροσωπευτική της εξέλιξης του στυλ του Γκαλιάνο στον οίκο Dior».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, cornettedesaintcyr.fr