Τ. Ερντογάν: Και τα 85 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας είναι νικητές των εκλογών

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Πόλη, ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την ευθύνη να κυβερνήσει για 5 ακόμα χρόνια.
MURAD SEZER via Reuters

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην κορυφή ενός λεωφορείου το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που του έδωσαν τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει για πέντε επιπλέον χρόνια.

«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε με το πλήθος να φωνάζει «bye bye Κεμάλ» αποχαιρετώντας τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν

″Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την εύνοια του λαού μας”, δήλωσε ο Ερντογάν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το έθνος.

Ευχαρίστησε το τουρκικό κοινό για το ”φεστιβάλ δημοκρατίας” που βίωσε η χώρα κατά τη διάρκεια των εκλογών.

″Θεού θέλοντος, θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, όπως ήμασταν τα τελευταία 21 χρόνια”, είπε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι και τα 85 εκατομμύρια πολίτες της χώρας είναι οι ”νικητές” των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 14ης και της 28ης Μαΐου.

Με αυτή τη νίκη, άνοιξε η πόρτα του ”αιώνα της Τουρκίας”, τόνισε.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι το κύριο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα θέσει τον Κιλιτσντάρογλου προ των ευθυνών του για το κακό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εδρών του CHP στο κοινοβούλιο μειώθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.