Τα 11 πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου (για πολύ τολμηρούς ταξιδιώτες)

Μέρη με στοιχειωμένη ιστορία και.. παραφυσικά γεγονότα.
SEAN GLADWELL via Getty Images

Πολλοί όταν ψάχνουν για τις τέλειες διακοπές αναζητούν μέρη για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν. Μερικοί άλλοι, όμως, είναι πιο περιπετειώδης και αναζητούν μέρη πιο ανατριχιαστικά.

Αρκετές περιοχές ή εγκαταστάσεις έχουν γίνει δημοφιλή τουριστικά σημεία, από ξενοδοχεία μέχρι και εγκαταλελειμμένα σπίτια είτε λόγω της ιστορίας τους είτε κάπου μακάβριου γεγονότος που συνέβη εκεί.

Μιας και πλησιάζει το Χάλογουιν η HuffPost συγκέντρωσε φωτογραφίες με τα 11 πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου.

Ξενοδοχείο Stanley
John Greim via Getty Images
Το ιστορικό ξενοδοχείο Stanley στο Κολοράντο αποτέλεσε την έμπνευση για το Overlook Hotel για την μίνι σειρά του Στέφεν Κινγκ The Shining. Σήμερα το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του διάφορες περιηγήσεις με μια πινελιά «τρομακτικής» ιστορίας.
Κάστρο Μπραν
Pixelchrome Inc via Getty Images
Γνωστό και ως κάστρο του Δράκουλα, το κάστρο Μπραν στην Ρουμανία είναι επίσης ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα.
Κατακόμβες του Παρισιού
Brandon Rosenblum via Getty Images
Χτισμένες πριν από 200 χρόνια, οι Κατακόμβες του Παρισιού φυλάσσουν τα οστά εκατομμυρίων Γάλλων, δημιουργώντας έλξη στους τουρίστες με το μυστήριο που επικρατεί.
Το σπίτι της Λίζι Μπόρντεν
Chicago Tribune via Getty Images
Βρίσκεται στην Μασαχουσέτη ( στην οδό 230 Second Street στο Fall River για τους τολμηρούς) και είναι το σπίτι που η Λίζι Μπόρντεν δολοφόνησε τον πατέρα της και την μητριά της με ένα τσεκούρι το 1892. Από το 1996, είναι μουσείο.
Το νησί με τις κούκλες
Barcroft Media via Getty Images
Σύμφωνα με τον μύθο, ο μοναδικός κάτοικος του νησιού (στα κανάλια του Xochimilco στην Πόλη του Μεξικού) κρέμασε παντού κούκλες για να απομακρύνει το πνεύμα μιας κοπέλας που πνίγηκε στο νερό.
Η πύλη της κολάσεως στο Τουρκμενιστάν
Sergio Del Rosso Photography via Getty Images
Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν γιγάντιο κρατήρα στην έρημο Καρακούμ, στο Τουρκμενιστάν, ο οποίος δημιουργήθηκε από γεωλόγους που μελετούσαν την περιοχή πριν από περίπου 40 χρόνια. Ονομάζεται Νταρβάζα ή αλλιώς «πύλη της κολάσεως». Η απόκοσμη όψη του, θα μπορούσε να θυμίζει σκηνή από τον κρατήρα του «σκοτεινού» ηφαιστείου Μάουντ Ντουμ στην τριλογία «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Το μουσείο του Θανάτου
Sacramento Bee via Getty Images
Βρίσκεται στο Λος Άντζελες και έχει ένα δωμάτιο αφιερωμένο σε τοπικές δολοφονίες όπως η ιστορία της Μαύρης Ντάλια και οι δολοφονίες της οικογένειας Μάνσον.
Σάλεμ
Boston Globe via Getty Images
Η ιστορία του Σάλεμ ως το μέρος που έγιναν οι διαβόητες δοκιμασίες μαγισσών των το 1692, παίζει σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό της μέχρι σήμερα. Η πόλη της Μασαχουσέτης προσφέρει πολλές εκδηλώσεις και τρομακτικές περιηγήσεις όλο το χρόνο.
Ιατρικό μουσείο Siriraj
picture alliance via Getty Images
Βρίσκεται στο Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη και παρουσιάζει μια σειρά από μυστηριώδη αντικείμενα, όπως μουμιοποιημένα πτώματα δολοφόνων ή αποδεικτικά στοιχεία από σκηνές εγκλημάτων.
The Amityville Horror
Paul Hawthorne via Getty Images
Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Αμίταβιλ στην Νέα Υόρκη και είναι το σπίτι που ενέπνευσε την ταινία The Amityville Horror. Αφού ο Ρόναλντ Ντε Φέο δολοφόνησε έξι μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι, οι επόμενοι κάτοικοι του ανέφεραν παραφυσική δραστηριότητα που τους οδήγησε έξω από την κατοικία.
Χωριό Ναγκόρο
Carl Court via Getty Images
Όταν οι κάτοικοι του χωριού πέθαναν ή έφυγαν από το χωριό, ένας τοπικός καλλιτέχνης άρχισε να τους αντικαθιστά από κούκλες. Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες κούκλες, που μοιάζουν με αληθινούς ανθρώπους, σε όλο το χωριό.