Τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά

Νέες στολές, είπα. Ναι, μου απάντησε. Ο Brunello Cucinelli τις σχεδίασε. Ένας πολύ γνωστός Ιταλός μόδιστρος, που έβαλε τη δική του πινελιά στο «look» του πληρώματος.
ITA Airways

Σινιόρα, λέω στην αεροσυνοδό που μόλις είχε έρθει να με σερβίρει, στην πτήση Αθήνα – Ρώμη. Σινιορίνα, μου απαντά ευγενικά, θέλοντας να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθησή της, αλλά και να με επαναφέρει στην… τάξη, ως προς την ηλικιακή προσέγγιση.

Αφού ζήτησα νερό, νατουράλε, φυσικό, και όχι γκαζάτα, ανθρακούχο και λίγη αραντσιάτα, χυμό πορτοκάλι, δηλαδή, μιλώντας της στα ιταλικά, ενδιαφέρθηκα να μάθω περισσότερα για τη φρέσκια εικόνα που αντίκρισα μπαίνοντας στο αεροσκάφος.

Η αρχική εντύπωση, βλέποντας ένα μπλε βαμμένο A320, με ασημένια φτερά και την ιταλική σημαία στην ουρά, ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, για τα νέα χρώματα της ITA Airways. Και επειδή η πρώτη εικόνα είναι το ήμισυ της συνολικής αποτύπωσης, σε αυτό οι Ιταλοί παίρνουν άριστα, διότι με αυτά τα χρώματα, το αεροσκάφος ξεχωρίζει σε κάθε αεροδρόμιο.

ITA Airways

Η ITA Airways, από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 που λειτουργεί, έχει φέρει μια νέα αύρα στις αερομεταφορές κι αυτό είναι διάχυτο παντού. Ακόμα και στην καμπίνα, η αίσθηση είναι διαφορετική.

Όπως μου εξήγησε η ευγενέστατη αεροσυνοδός, αφού είχε ολοκληρώσει το σερβίρισμα, χωρίς να τη διακόπτω από την εργασία της, διότι πάντα θέλω να συλλέγω πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο γνωστός σχεδιαστής Walter de Silva σχεδίασε τις νέες καμπίνες. Η άνεση, η κομψότητα, η απλότητα, τα υλικά και τα χρώματα ήταν το σημείο εκκίνησης για τον ιδιοφυή σχεδιαστή, προκειμένου να κάνει ακόμα πιο ευχάριστο το ταξίδι πάνω από τα σύννεφα.

Το μπλε και το χρώμα της άμμου, κυριαρχούν, αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η προοδευτική ρύθμιση του φωτισμού, η οποία αλλάζει απρόσκοπτα ανάλογα με τις διαφορετικές καταστάσεις στο αεροσκάφος, όπως μου είπε. Όμως, αυτό δεν είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω, διότι, προς το παρόν, είναι χαρακτηριστικό διαθέσιμο μόνο σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όπου αντιπροσωπεύει προστιθέμενη αξία για την ποιότητα ζωής στο αεροσκάφος.

Ακόμα και η επιλογή των υλικών, δεν είναι τυχαία, καθώς πέρα από τον στόχο να μεταφέρουν συναισθήματα και να βελτιώσουν την ποιότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ITA Airways.

ITA Airways

Και βέβαια, παρατηρώντας το πλήρωμα, μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω και για τις στολές τους. Χρόνο είχαμε, άλλωστε.

Νέες στολές, είπα. Ναι, μου απάντησε. Ο Brunello Cucinelli τις σχεδίασε. Ένας πολύ γνωστός Ιταλός μόδιστρος, που έβαλε τη δική του πινελιά στο «look» του πληρώματος. Εμ, δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Καινούργια εταιρεία η ITA Airways, νέα χρώματα, καινούργιες στολές. Στο αμπιλιαμέντο, στην ένδυση, δηλαδή, οι Ιταλοί δίνουν ρέστα και οδηγούν τη μόδα.

ITA Airways

Ο Cucinelli λέει ότι στην Ιταλία τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά και αυτά που κάνουν καλό στην καρδιά. Οφείλω να συνηγορήσω σε αυτή την άποψη.

Με τον Cucinelli,το ιταλικό στυλ ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, εμπνευσμένο από τη βιωσιμότητα και το «Made in Italy».

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες της ITA Airways, φορούν κομψές στολές, ανάλογα την εποχή, που ισορροπούν ανάμεσα στην εκλεπτυσμένη αριστοκρατική κομψότητα και στις σύγχρονες φόρμες, που διακρίνονται από καθαρές γραμμές και όγκους.

ITA Airways

Αφού ευχαρίστησα ευγενικά την αεροσυνοδό, σινιορίνα, μη ξεχνάμε, με ένα γκράτσιε μίλε, δηλαδή χίλια ευχαριστώ, κράτησα την πληροφόρηση νωπή στη μνήμη μου για να την αποτυπώσω στον υπολογιστή, γράφοντας αυτό το κείμενο με απίστευτη ταχύτητα, διότι όλα τα είχα φρέσκα στο μυαλό μου.

Σε λίγο ακούστηκε ο πιλότος να λέει ότι σε είκοσι λεπτά θα προσγειωθούμε στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ολοκληρώνοντας ένα ακόμα ταξίδι που διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες, αλλά με την κουβέντα ήταν σαν να μην πέταξες καθόλου. Κι όμως, βρέθηκες στην πρωτεύουσα της Ιταλίας!