Σκεφτείτε λοιπόν μια πόλη όμοια ή παρόμοια με τα Τρίκαλα...νομίζω θα δυσκολευτείτε
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
EUROKINISSI
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Λοιπόν έχω διαβάσει πολλά κείμενα που γράφουν τα θετικά της πόλης των Τρικάλων και του Νομού, δεν έχω διαβάσει όμως ένα κείμενο από κάποιον που κατοικεί και εργάζεται στη πόλη.

Θα σας πω λοιπόν και εγώ ως κάτοικος της πόλης μερικά πράγματα, που ίσως να τα έχετε ξαναδιαβάσει ή ακούσει κάπου, αξίζουν όμως να τα δούμε ακόμη μια φορά.

Τα Τρίκαλα θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μια μικρογραφία πόλης που συναντά κάποιος στο εξωτερικό. Η μορφολογία του εδάφους, η δόμηση της πόλης, το γραφικό ποτάμι που ρέει στο κέντρο δίνοντας μια νότα άλλης εποχής, τα άκαπνα καταστήματα, το οργανωμένο κέντρο, ο ποδηλατοδρόμος που αγκαλιάζει το κέντρο. Κάνουν τα Τρίκαλα να είναι προσιτά, ανθρώπινα και πρακτικά για κάποιον που ζει μόνιμα, για αυτόν που την επισκέπτεται ή για αυτόν που σπουδάζει εδώ.

Η πόλη μας αποπνέει κοινωνικό πολιτισμό με τα συντριπτικό κομμάτι αυτής να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς με ειδικές δεξιότητες.

Όχι άδικα, Τα Τρίκαλα αποκαλούνται πλέον η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Ο Μύλος των Ξωτικών που λειτουργεί κάθε Χριστούγεννα από τον Δεκέμβριο του 2011 κάνει τον προορισμό κάθε ταξιδιώτη ονειρικό και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων της πόλης μια ευχάριστη νότα χαράς, ξεγνοιασιάς και Χριστουγεννιάτικης μαγείας. Η πόλη έχει βάλει τα καλά της και φέτος, έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία.

Το υψηλότερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο στέκει στο κέντρο της Πόλης ως άγρυπνος φρουρός της ομορφότερης γιορτής του χρόνου, πάντα πρόθυμο να φωτογραφηθεί με όποιον του ζητηθεί.

Θα μπορούσα να σας γράψω αναλυτικά για τα αξιοθέατα του Νομού Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, αλλά ειλικρινά αξίζει όσοι δεν έχετε έρθει ποτέ , φέτος να το κάνετε και να ανακαλύψετε έναν μοναδικό προορισμό γεμάτο και ευλογημένο απλόχερα με φυσική ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια, νέες τεχνολογίες, σεβασμό στον πολίτη.

Πάνω από όλα όμως είναι οι άνθρωποι που κάνουν την Πόλη, σε κάποια γωνιά θα συναντήσετε τον Γιώργο που θα σας φτιάξει τον πρώτο σας καφέ, την Δήμητρα που θα σας καλωσορίσει σε κάποιον τομέα πολιτισμού, τον «Τσιτσάνη» να σας χαιρετάει στα Μανάβικα, τα Ξωτικά του Μύλου έτοιμα να σας υποδεχθούν, την κυρία Γεωργία που με χαμόγελο θα σας εξυπηρετήσει στον πάγκο της καθημερινής λαϊκής, με προϊόντα του Νομού και όλους αυτούς που κάνουν μια πόλη ανθρώπινη. Που σέβεται τον πεζό, τον ποδηλάτη, αυτόν που θέλει να διασκεδάσει χωρίς να μυρίζουν τα ρούχα του καπνό διότι τελικά είναι θέμα παιδείας μερικά πράγματα. Ο αγώνας για να αλλάξεις νοοτροπίες και να εισάγεις βασικές αρχές κοινωνικής αξιοπρέπειας στους πολίτες μια πόλης δεν είναι εύκολη υπόθεση και στα Τρίκαλα αυτό το καταφέραμε όλοι μαζί.

Τα Τρίκαλα λοιπόν δεν είναι μια πόλη πρότυπο απλά στις λεζάντες των ειδησεογραφικών Site και εφημερίδων, είναι μια πραγματικότητα που την αποδέχονται ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, φυσικά η εξέλιξη δεν τελειώνει, οι πολίτες βάζουμε καθημερινά το δικό μας θετικό αποτύπωμα στην εξέλιξη της, όταν κάτι είναι καλό θέλεις να το κάνεις καλύτερο.

Σκεφτείτε λοιπόν μια πόλη όμοια ή παρόμοια με τα Τρίκαλα, χμμ.. νομίζω θα δυσκολευτείτε διότι τα Τρίκαλα είναι μια Πόλη που κοιτάζει τις εξελίξεις του τώρα ΑΛΛΙΩΣ.