Ταϊλάνδη: Έβγαλε βόλτα το κατοικίδιό λιοντάρι της με την Bentley, κινδυνεύει με φυλάκιση

Το βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει το αλυσοδεμένο λιοντάρι να κάθεται στο πίσω μέρος μιας λευκής Bentley με ανοιχτή οροφή.
guenterguni via Getty Images

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη συνέλαβε μια γυναίκα που απαθανατίστηκε να κάνει βόλτα με το αυτοκίνητό της, συνοδεία ενός λιονταριού που είχε στο πίσω κάθισμα στους δρόμους της Πατάγια.

Το βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει το αλυσοδεμένο λιοντάρι να κάθεται στο πίσω μέρος μιας λευκής Bentley με ανοιχτή οροφή.

Το λιοντάρι οδηγούσε ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα που έκτοτε έφυγε από τη χώρα και πιστεύεται ότι είναι φίλος της γυναίκας, της Sawangjit Kosoongnern.

Το παράξενο, όμως όλων είναι ότι δεν συνελήφθη επειδή ήταν κηδεμόνας ενός λιονταριού, αλλά για το ότι δεν το είχε καταχορήσει επίσημα. Στην Ταϊλάνδη δεν είναι παράνομο να έχεις για κατοικίδιο ένα λιοντάρι.

Αν και δεν είναι παράνομο να έχεις λιοντάρι στην Ταϊλάνδη, πρέπει να είναι επίσημα καταγεγραμμένο.

Οι αρχές στην Ταϊλάνδη δήλωσαν ότι ο Sawangjit ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το ζώο από έναν Ταϊλανδό στην επαρχία Nakhon Pathom, ο οποίος διευκόλυνε την παράδοσή του στην Πατάγια.

Ωστόσο, δεν φρόντισε να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις του από αξιωματούχους πριν το πράξει, γεγονός που κατέστησε παράνομη τόσο τη μεταβίβαση όσο και την κηδεμονία του ζώου.

Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή ελεγχόμενου άγριου ζώου χωρίς άδεια, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο έως 100.000 μπατ (2.800 δολάρια).

Ο άνδρας που πούλησε το λιοντάρι θα αντιμετωπίσει επίσης κατηγορίες για μετακίνηση ζώου χωρίς άδεια. Οι αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν επί του παρόντος 224 λιοντάρια στην Ταϊλάνδη που ανήκουν νόμιμα.

Δημοφιλή