Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θα τους πάω μέχρι τέλους»

Και ο γιος του αναμένεται να προσφύγει νομικά εναντίον του πρώην αξιωματικού.
|
Eurokinissi

Μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παράβασης καθήκοντος κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης, ο οποίος κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τον Νοέμβριο του 2021 δέχθηκε παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποκρύψει τα αποτελέσματα ελέγχου σε τέσσερις νεαρούς, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Υπουργού.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Κατέθεσα μήνυση προηγουμένως εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού, ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε απ’τα στοιχεία του ελέγχου, που ήδη διεξάγεται. Οι πέντε αστυνομικοί, που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών πριν από δεκαπέντε μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικό, κατέθεσαν κι έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα, κατέθεσαν ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθει ουδέν μεμπτόν».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατέθεσε πόρισμα με την υπογραφή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- και οι καταθέσεις των πέντε αστυνομικών, που είχαν διενεργήσει τον έλεγχο, που αναφέρουν ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Αυτοί οι αστυνομικοί κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός μίλησε για ένα οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του: «Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός κι όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα κι αυτός, όμως, στην κατάθεσή του δεν είχε το παραμικρό να πει κι ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομά μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, λοιπόν, προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή τη σκευωρία: Θα τους πάω μέχρι τέλους».

Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο γιος του αναμένεται να προσφύγει νομικά εναντίον του πρώην αξιωματικού.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα