Μήνυση Θεοδωρικάκου στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ που κατήγγειλε "άνωθεν παρέμβαση"

Ο απόστρατος υποστηρίζει πως το 2021 ο τότε Αρχηγό του Σώματος παρενέβη για περιστατικό ελέγχου σε τέσσερις νεαρούς, μεταξύ των οποίων συγγενικού προσώπου του Υπουργού.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ύστερα από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρώην διοικητής της Άμεσης Δράσης φέρεται να κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποστρατείας του, πως πριν από 14 μήνες δέχθηκε παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό του Σώματος για περιστατικό ελέγχου σε τέσσερις νεαρούς, μεταξύ των οποίων και συγγενικού προσώπου του Υπουργού.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως έγινε έρευνα για το περιστατικό και υπάρχει πόρισμα με την υπογραφή του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με καταθέσεις των αστυνομικών που πραγματοποίησαν τον έλεγχο τον Νοέμβριο του 2021.

Στο πόρισμα αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό, προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό κατά τον έλεγχο και για αυτό οι τέσσερις νεαροί δεν οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Δημοφιλή