Τάση εβδομάδας: Λούρεξ, το ύφασμα που μας επιτρέπει να λάμπουμε χωρίς υπερβολές

Είναι λεπτό, μαλακό και με αραιά μεταλλικά νήματα.
Ian Gavan via Getty Images

Δεν νοούνται γιορτές χωρίς λάμψη, παγιέτα και γκλίτερ. Καθώς πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων τα λαμπερά υφάσματα γεμίζουν τις βιτρίνες των καταστημάτων ενημερώνοντας μας για τους ενδυματολογικούς κώδικες. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα μεταλιζέ και αστραφτερά υφάσματα, υπάρχει ένα που κρύβει μια διακριτική λάμψη, επιτρέποντάς μας να το φοράμε από τις πρωινές ώρες.

Antonio de Moraes Barros Filho via Getty Images

Ο λόγος για το λούρεξ (Lurex) το ύφασμα που τη δεκαετία των ’80s συνδυάστηκε με τις εμφανίσεις στις ντίσκο κάνοντας άπαντες να λάμπουν σαν να είχαν δεχτεί βροχή από αστερόσκονη. Τη μαγεία εκείνης της εποχής θέλησαν να επαναφέρουν οι σχεδιαστές εκσυγχρονίζοντας ποιοτικώς το λούρεξ και παράλληλα αναβαθμίζοντας τον λόγο ύπαρξης του. Chanel, Dior, Lanvin, Gucci, Versace και πολλοί άλλοι προσέγγισαν το ύφασμα διαφορετικά δημιουργώντας, όχι μόνο βραδινά ρούχα, αλλά καθημερινά και ευκολοφόρετα κομμάτια. Κορμάκια, παντελόνια, φούτερ, ζιβάγκο, πουλόβερ, φούστες και φορέματα αποκτούν μια ελαφριά λάμψη και μας κάνουν να αισθανόμαστε γιορτινά κάθε μέρα.

Peter White via Getty Images

Η παλαιότερη αντίληψη ότι τα λαμπερά ρούχα προορίζονται μόνο για βραδινές εξόδους έχει καταρριφθεί προ πολλού. Το λούρεξ μας επιτρέπει να… λάμπουμε χωρίς υπερβολές. Τα νέα εκσυγχρονισμένα λούρεξ δεν έχουν την σκληρότητα που είχαν παλαιότερα. Αντιθέτως είναι λεπτότερα, απαλότερα και πλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε τα μεταλλικά νήματα αχνοφαίνονται.

Πως να τα φορέσουμε τις πρωινές ώρες

Το κλειδί για τους σωστούς συνδυασμούς με λούρεξ είναι η ισορροπία των υφασμάτων και όχι η υπερβολή. Αποφύγετε τον συνδυασμό δύο κομματιών λούρεξ και αντιθέτως επιλέξτε να τα φορέσετε με πιο απλά υφάσματα όπως τζιν, μαλλί και βαμβάκι. Συνδυάστε ένα λούρεξ κορμάκι ή τοπ με ένα τζιν παντελόνι και μπότες ή μπαλαρίνες που είναι μεγάλη τάση φέτος. Ολοκληρώστε την εμφάνιση με ένα σακάκι. Αν πάλι επιλέξετε να φορέσετε το λούρεξ στο κάτω μέρος του σώματος, όπως σε φούστα ή παντελόνι, τότε συνδυάστε τα με ένα φαρδύ πουλόβερ ή ένα ωραίο στενό ζιβάγκο.