Τυφλό κορίτσι εκπλήσσει τους γιατρούς: Περπατάει, μιλάει και είναι η καλύτερη στην τάξη της

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υδροκέφαλο, τη συσσώρευση υγρού στις κοιλίες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών.
.
.
goodnewsnetwork.org

Ένα τυφλό κορίτσι έχει καταπλήξει τους γιατρούς αφού ανέκτησε την όρασή του και «θεραπεύτηκε» από μια χρόνια πάθηση του εγκεφάλου.

Η Έβιε-Μαε Γκέρτς καταγράφηκε τυφλή σε ηλικία μόλις λίγων μηνών και όταν το κεφάλι της άρχισε να πρήζεται λίγους μήνες αργότερα, η 28χρονη μητέρα της απαίτησε απαντήσεις.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υδροκέφαλο, τη συσσώρευση υγρού στις κοιλίες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών.

Η πίεση μέσα στο κεφάλι της ήταν 32 φορές μεγαλύτερη από το φυσιολογικό επίπεδο και οι γιατροί προειδοποίησαν ότι ενώ μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της συσσώρευσης, η ζημιά στον εγκέφαλό της είχε γίνει. Η συνεχιζόμενη πίεση σήμαινε ότι η όρασή της είχε χαθεί για πάντα, και πιθανότατα δεν θα μάθαινε ποτέ να περπατά και να μιλά.

.
.
goodnewsnetwork.org

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, όχι μόνο η όρασή της επέστρεψε όταν ήταν νήπιο- η Έβιε έμαθε επίσης να περπατά και να μιλά. Επιπλέον, ο υδροκέφαλός της εξαφανίστηκε πέρυσι.

Συνήθως ο υδροκέφαλος είναι μια πάθηση που δεν μπορεί να θεραπευτεί και απαιτεί για πάντα παροχετεύσεις - κοίλους σωλήνες που τοποθετούνται χειρουργικά στον εγκέφαλο για την αποστράγγιση του υγρού από την περιοχή. Η Έβιε, 7 ετών πλέον, ζει χωρίς παροχετεύσεις, είναι αριστούχος στην τάξη και βλέπει τέλεια χωρίς γυαλιά.

Ενώ εξακολουθεί να υποβάλλεται σε οφθαλμολογικές εξετάσεις κάθε έξι μήνες για να παρακολουθείται η πρόοδός της, οι γιατροί έχουν μείνει έκπληκτοι από την πορεία της. «Δεν μπορούν να το πιστέψουν», δήλωσε η περήφανη μητέρα της, Άμι. «Η Έβιε είναι εκπληκτική. Είμαστε τόσο περήφανοι γι′ αυτήν. Είναι ένα καταπληκτικό κοριτσάκι και τόσο γενναίο». Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τις παροχετεύσεις που δεν χρειαζόταν πλέον η Έβιε, χρειάστηκε να ξυρίσουν τα μαλλιά της. Στο κομμωτήριο, οι κομμωτές είπαν στο κοριτσάκι πόσο γενναία ήταν που πέρασε τόσα πολλά. Εκείνη απάντησε: «Ακριβώς όπως ο Φλιν Ράιντερ κόβει τα μαλλιά της Ραπουνζέλ για να τη σώσει στο «Μαλλιά Κουβάρια», οι γιατροί έκοψαν τα μαλλιά μου για να με σώσουν».

Πηγή: Goodnewsnetwork