Τέλος ο Χένρι Κάβιλ από τον ρόλο του «Superman»: Απολύθηκε από τη DC Studios

«Τελικά, δεν θα επιστρέψω ως Σούπερμαν». Η ανάρτηση του ηθοποιού.
Juan Naharro Gimenez via Getty Images

Ο επικεφαλής της DC Studios, Τζέιμς Γκαν ανακοίνωσε ότι γράφει το σενάριο μιας νέας μεγάλου μήκους ταινίας για τον Superman σε νεότερη ηλικία και παράλληλα, ότι ο Χένρι Κάβιλ δεν θα επιστρέψει στον ρόλο.

«Η ιστορία μας θα επικεντρωθεί σε μία προγενέστερη περίοδο της ζωής του Superman, οπότε τον χαρακτήρα δεν θα υποδυθεί ο Χένρι Κάβιλ. Αλλά μόλις είχαμε μια υπέροχη συνάντηση με τον Χένρι, του οποίου είμαστε μεγάλοι θαυμαστές και μιλήσαμε για μια σειρά από συναρπαστικές πιθανότητες συνεργασίας στο μέλλον».

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Χένρι Κάβιλ είχε ανακοινώσει την επιστροφή του, ως φαίνεται προτού Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν αναλάβουν τα ηνία της DC Studios, την 1η Νοεμβρίου. Μόλις έξι ημέρες πριν, ο ηθοποιός είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι ανυπομονούσε να υποδυθεί έναν «εξαιρετικά χαρούμενο» Superman και ότι ήταν «πολύ ενθουσιασμένος» με την πρόσληψη του Γκαν.

Ο Κάβιλ επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του Σούπερμαν σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram.

«Είναι θλιβερά νέα για όλους. Τελικά, δεν θα επιστρέψω ως Σούπερμαν. Αφού μου είπαν από το στούντιο να ανακοινώσω την επιστροφή μου τον Οκτώβριο -πριν από την πρόσληψη τους- αυτά τα νέα δεν είναι και τα πιο εύκολα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Η αλλαγή φρουράς είναι κάτι που συμβαίνει. Το σέβομαι αυτό. Ο Τζέιμς και ο Πίτερ έχουν ένα σύμπαν να χτίσουν. Εύχομαι σε αυτούς και σε όλους όσοι εμπλέκονται την καλύτερη τύχη. Η σειρά μου να φορέσω την κάπα πέρασε, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει ο Σούπερμαν δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Ήταν μια διασκεδαστική βόλτα με όλους σας».

Το σενάριο της νέας ταινίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, θα επικεντρωθεί στη ζωή του νεότερου Σούπερμαν ενώ εργάζεται ως ρεπόρτερ στη φανταστική πόλη Metropolis. Μεταξύ των βασικών χαρακτήρων που θα συναντήσει είναι και η συνάδελφος του, δημοσιογράφος Λόις Λέιν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νέοι επικεφαλής του στούντιο είχαν συνάντηση με τον Μπεν Άφλεκ -ο οποίος στο παρελθόν είχε ενσαρκώσει τον Batman-, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα να αναλάβει τη σκηνοθεσία μίας από τις νέες ταινίες της DC.

Ο Κάβιλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ρόλο του Superman πριν από σχεδόν 10 χρόνια στην ταινία «Man of Steel» (2013). Εχει εμφανιστεί ως Σούπερμαν στο «Batman v Superman: Dawn of Justice» (2016), στο «Justice League» (2017), στο «Zack Snyder’s Justice League» (2021) και στο «Black Adam», σε μία post credit σκηνή.

Με πληροφορίες από Variety