Κατασκοπική ταινία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Χένρι Κάβιλ ετοιμάζει ο Γκάι Ρίτσι

Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Όταν Τσόρτσιλ και Ίαν Φλέμινγκ, ο συγγραφέας του 007, δημιούργησαν μία μυστική ομάδας ενάντια στους Ναζί.
(Photo by Pablo Cuadra/Getty Images for Netflix)
(Photo by Pablo Cuadra/Getty Images for Netflix)
Pablo Cuadra via Getty Images

Τον Φεβρουάριο του 2023 αρχίζουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γκάι Ρίτσι «The Ministry of Ungentlemanly Warfare», όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στη Σαουδική Αραβία, όπου έλαβε τιμητικό βραβείο.

Η ιστορία, που θα διαδραματίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα, Τζάιλς Μίλτον, που αφηγείται πώς ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο συγγραφέας του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ, δημιούργησαν την Άνοιξη του 1939, μία μυστική οργάνωση που είχε στόχο να πλήξει μέσω δολιοφθοράς την πολεμική μηχανή του Χίτλερ.

Την οργάνωση με τις ανορθόδοξες τακτικές -που θεωρήθηκε πρόδρομος των σύγχρονων Black Ops- αποτελούσαν έξι άνδρες, οι οποίοι μαζί με μία ομάδα τολμηρών γυναικών, άλλαξαν την πορεία του πολέμου.

Ως γνωστό, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ίαν Φλέμινγκ υπηρέτησε στο Ναυαρχείο, ως ιδιαίτερος του επικεφαλής της Αντικατασκοπίας του Ναυτικού, φτάνοντας μέχρι τον βαθμό του πλωτάρχη -βαθμό που στη συνέχεια μεταβίβασε και στον 007.

Τον αρχηγό της μυστικής ομάδας θα υποδυθεί ο Χένρι Κάβιλ. Στο καστ και η Μεξικανή ηθοποιός Έιζα Γκονζάλες σε ρόλο κατασκόπου αλλά και ελεύθερου σκοπευτή.

Ο πολυάσχολος Βρετανός σκηνοθέτης και παραγωγός γυρίζει αυτή την περίοδο στο Λονδίνο την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του «The Gentlemen» (2019), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιούνιο, θα σκηνοθετήσει τη live-action εκδοχή του «Ηρακλή» που θα βασίζεται στη γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1997 (η live-action εκδοχή της ταινίας του «Αλαντίν» σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έγινε η πρώτη ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη με πάνω από ένα δισεκατομμύριο εισπράξεις).

Με πληροφορίες από Collider

Πήγαινε στην αρχική σελίδα