Τέλος το «1899»: Κόπηκε από το Netflix μετά την πρώτη σεζόν

Την είδηση επιβεβαίωσαν οι δύο δημιουργοί της σειράς με επιστολή που κοινοποιήθηκε στο instagram.

Πρόωρα γράφτηκε το φινάλε του πολυσυζητημένου «1899», καθώς δεν θα έχει δεύτερη σεζόν στο Netflix. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον δημιουργό της σειράς, Μπαράν μπο Οντάρ μέσω δήλωσης που κοινοποιήθηκε στο Instagram. Την επιστολή προς τους θαυμαστές συνυπογράφει και η σύντροφος του Οντάρ και συνδημιουργός της σειράς, Γιάντγιε Φρίζε.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να σας πούμε ότι το ‘1899’ δεν θα ανανεωθεί», έγραψε ο Οντάρ. «Θα θέλαμε να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με τη δεύτερη και τη τρίτη σεζόν όπως κάναμε με το «Dark». Αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζεις. Αυτή είναι η ζωή. Ξέρουμε ότι αυτό θα απογοητεύσει εκατομμύρια θαυμαστές εκεί έξω. Αλλά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας που ήσασταν μέρος αυτής της υπέροχης περιπέτειας. Σας αγαπάμε. Μην το ξεχάσετε ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής το Netflix δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την απόφαση.

Η σειρά, που έκανε πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου 2022, με πρωταγωνιστές τους Έμιλι Μπίτσαμ, Ανάιριν Μπάρναρντ, Αντρέας Πίτσμαν, ένα καστ ηθοποιών σχεδόν από όλη την Ευρώπη -και τους ήρωες που ενσαρκώνουν να μιλούν στη μητρική τους γλώσσα- αφηγείται τα μυστηριώδη γεγονότα που αλλάζουν την πορεία του «Κέρβερου», ενός πλοίου με μετανάστες που έχει προορισμό την Νέα Υόρκη το 1899, μέσα από ένα απίστευτο γρίφο.

Την πρώτη εβδομάδα που έκανε πρεμιέρα, ανέβηκε στο Νο 2 του Netflix, πίσω μόνο από την πέμπτη σεζόν του «The Crown». Μέσα σε τέσσερις ημέρες, το «1899» είχε περίπου 79,27 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.

Το «1899» λειτούργησε ως follow-up της προηγούμενης σειράς των Οντάρ και Φρίζε, του γερμανικού «Dark», της πρώτης διεθνούς παραγωγής του Netflix, που έκανε πρεμιέρα το 2017. Με τις τρεις σεζόν του «Dark», Οντάρ και Φρίζε έκλεισαν συνολική συμφωνία με την πλατφόρμα -την πρώτη που αφορούσε την παρουσία του Netflix στην Ευρώπη σε επίπεδο παραγωγής. Με το «1899» να είναι το πρώτο πρότζεκτ που προέκυψε από αυτή τη συμφωνία.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή