Στην κορυφή του Netflix: Ποια σειρά έκανε νέο ρεκόρ, που βρίσκονται «1899» και «The Crown»

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν δει το «Wednesday» από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα -μόλις πριν από μια εβδομάδα.
«1899»
«1899»
Netflix

Το «Wednesday», η σειρά με πρωταγωνίστρια την Τζένα Ορτέγκα στον ρόλο της Γουένσντεϊ Άνταμς, που έκανε πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου, βρέθηκε την εβδομάδα 21 - 27 Νοεμβρίου, στην κορυφή του τηλεοπτικού Top 10 του Netflix, με 341,2 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, το «Wednesday» είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ με τις περισσότερες ώρες παρακολούθησης σε μια εβδομάδα αγγλόφωνης τηλεοπτικής σειράς. Το ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος, η 4η σεζόν του «Stranger Things», με 335,01 εκατομμύρια ώρες προβολής, το οποίο καταγράφηκε την εβδομάδα 30 Μαΐου - 5 Ιουνίου. Το «Monster» του Ράιαν Μέρφι είχε 299,840 εκατομμύρια την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου, αλλά δεν κατάφερε να εκτοπίσει το «Stranger Things» από την πρώτη θέση.

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν δει το «Wednesday» από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα -μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Το «1899» παραμένει στη δεύτερη θέση στη λίστα των αγγλόφωνων τηλεοπτικών σειρών κατά την πρώτη πλήρη εβδομάδα διαθεσιμότητάς του, με 87,89 εκατομμύρια ώρες προβολής -κάνοντας ένα μικρό άλμα από τα 79,27 εκατομμύρια της περασμένης εβδομάδας.

Η πολυσυζητημένη σειρά των Γιάντγιε Φρίζε και Μπαράν μπο Οντάρ, δημιουργών του «Dark», αφηγείται τα μυστηριώδη γεγονότα που αλλάζουν την πορεία του «Κέρβερου», ενός πλοίου με προορισμό την Νέα Υόρκη το 1899, μέσα από ένα απίστευτο γρίφο, που στην αρχή μοιάζει με ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, αλλά στο φινάλε (του πρώτου κύκλου, γιατί έπεται και συνέχεια) δίνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση, αιτιολογώντας, αν όχι όλα όσα έχουν συμβεί, τουλάχιστον τη γενική ιδέα. Η σειρά, με ένα καστ ηθοποιών σχεδόν από όλη την Ευρώπη -και τους ήρωες που ενσαρκώνουν να μιλούν στη μητρική τους γλώσσα-, έχει πρωταγωνιστές τους Έμιλι Μπίτσαμ, Ανάιριν Μπάρναρντ και Αντρέας Πίτσμαν και έκανε πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου.

Η 5η σεζόν του «The Crown» έπεσε στο Νο 3 της λίστας, τερματίζοντας την επί δύο εβδομάδες παραμονή του στην κορυφή του τσαρτ. Η τελευταία σεζόν κατέγραψε 42,36 εκατομμύρια ώρες θέασης, σημαντική μείωση από τα 84,3 εκατομμύρια της περασμένης εβδομάδας.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η 3η και τελευταία σεζόν της σειράς που προτάθηκε για πέντε Emmy, «Dead to Me» (Έχεις πεθάνει για μένα»), με τις Κριστίνα Άπλγκεϊτ και Λίντα Καρτνελίνι, με 33,3 εκατομμύρια ώρες προβολής την πρώτη πλήρη εβδομάδα διαθεσιμότητας.

Η τέταρτη, η πρώτη και η τρίτη σεζόν του «Manifest» κατέλαβαν την πέμπτη, έκτη και όγδοη θέση στη λίστα. Το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κεφαλαίου της σειράς, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 4 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε 21,6 εκατομμύρια ώρες την τρίτη εβδομάδα προβολής του, ενώ οι σεζόν 1 και 3 κατέγραψαν από 15 και 12,26 εκατομμύρια ώρες προβολής, αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα