Πάνω από 1,4 δισ. δολάρια εισπράξεις στο παγκόσμιο box office το «Avatar 2»

Αυτή τη στιγμή είναι η 13η ταινία στην ιστορία του σινεμά με τις μεγαλύτερες εισπράξεις και ο Τζέιμς Κάμερον ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του box office.
Disney /twitter

Πριν από την κυκλοφορία του Avatar: The Way of Water, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον δήλωνε ότι θα ήξεραν εάν η ταινία έχει κάνει επιτυχία μόνο στο τρίτο Σαββατοκύριακο. «Δεν πρόκειται να το μάθουμε από το πρώτο Σαββατοκύριακο», έλεγε στο Hollywood Reporter. «Ο Τιτανικός δεν λειτούργησε έτσι. Ούτε το [πρώτο] Avatar λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο». Και είχε δίκιο.

Μετά από τρία Σαββατοκύριακα προβολής στις αίθουσες, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Με 444 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 956 εκατομμύρια δολάρια από τις αγορές του εξωτερικού, η παγκόσμια εμβέλεια του The Way of Water μεταφράζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εισπράξεις ύψους 1,401 δισ. δολαρίων. Η ταινία κατέγραψε άνοδο 6% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με 66,8 εκατομμύρια δολάρια έναντι 63,3 εκατ. δολαρίων που είχε κερδίσει το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της.

Μπορεί η επιτυχία να αποδοθεί στην παντελή έλλειψη ανταγωνισμού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο; Πιθανώς.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το «Avatar 2» είναι η 13η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του σινεμά, ενώ μετά από μόλις τρεις εβδομάδες, είναι ήδη έτοιμο να περάσει το ρεκόρ του «Top Gun: Maverick» (1,488 δισεκατομμύρια δολάρια) του Τομ Κρουζ, την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2022.

Πρόσφατες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον τελικό αριθμό των εισπράξεων μεταξύ 1,6 και 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι αναλυτές θεωρούν ότι θα παραμείνει στην κορυφή καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Άλλωστε, μόνο με μία τέτοια πορεία θα καταφέρει να δικαιολογήσει τον τεράστιο προϋπολογισμό του: ο,τιδήποτε κάτω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν πηγή ανησυχίας για το μέλλον του franchise.

Με πληροφορίες από Collider

Δημοφιλή