Ρεκόρ για το «Avatar 2» με πάνω από 1 δισ. δολάρια εισπράξεις σε μόλις 14 μέρες

Μόνο έξι ταινίες στην ιστορία του σινεμά έχουν κάνει εισπράξεις 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις πρώτες δύο εβδομάδες κυκλοφορίας τους.
 (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
(Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
via Associated Press

Το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως στη μεγάλη οθόνη. Είναι η μοναδική ταινία που έφτασε στο πολυπόθητο ορόσημο του box office σε μόλις 14 ημέρες προβολής.

Συνολικά, μόνο άλλες δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2022 κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το όριο και είναι το «Top Gun: Maverick», που χρειάστηκε όμως, 31 ημέρες και το «Jurassic World Dominion», που χρειάστηκε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Το 2019, εννέα ταινίες ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Το «The Way of Water» είναι η πρώτη ταινία που έφτασε στο σημείο-ορόσημο μετά το «Spider-Man: No Way Home» του 2021, το οποίο έκανε το ρεκόρ μέσα σε 12 ημέρες. Σύμφωνα με το Variety, μόνο έξι ταινίες στην ιστορία του σινεμά έχουν κάνει εισπράξεις 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις πρώτες δύο εβδομάδες κυκλοφορίας τους.

Το σίκουελ του Avatar ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου με 134 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 435 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Με προϋπολογισμό 350 εκατ. δολάρια πρέπει να αποφέρει σύμφωνα με τον σκηνοθέτη περίπου 2 δισ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα φτάσει μέχρι το 1,5 δισ. δολάρια.

Το «The Way of Water» είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009 που ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών με 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Οι υπόλοιπες τρεις θα κυκλοφορήσουν το 2024, 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Ο σκηνοθέτης ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety

Δημοφιλή