Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Xinhua News Agency via Getty Images

Μετά από κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το μεσημέρι της Τρίτης, ο μόνιμος σταθμάρχης που ήταν στην απογευματινή βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία δύο φορές το μήνα στο ομώνυμο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση, ύψους 15.000 ευρώ.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο αγγίζει τις 30 σελίδες.

Αξιο αναφοράς είναι ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας ο σταθμάρχης εκτελούσε την απογευματινή βάρδια, ενώ αποχώρησε νωρίτερα από την λήξη της, αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο, με αποτέλεσμα να συμβεί το δυστύχημα.

Οπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εφέτη Ανακριτή,ο έμπειρος σταθμάρχης εξηγεί γενικότερα τα προβλήματα που υπήρχαν στο σταθμαρχείο Λάρισας, ενώ μαζί του έχουν κληθεί να καταθέσουν και τρεις μάρτυρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτουν μαζί του ένας κλειδούχος και δύο σταθμάρχες.

Δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο προφυλακισμένος 59χρονος σταθμάρχης είχε καταναλώσει εκείνο το μοιραίο βράδυ ποσότητα αλκοόλ.

Δημοφιλή