Τέμπη: «Συγγνώμη που έζησα» – Συγκλονίζει διασωθείσα του μοιραίου τρένου

«Γιατί να καταφέρω να ζήσω εγώ και όχι οι άλλοι; Ήταν ηλικιακά μικρότερα παιδιά από μένα. Γιατί να μην ζήσουν και εκείνοι;» λέει η Ελίνα.
via Associated Press

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων της τραγωδίας στα Τέμπη είναι γροθιά στο στομάχι. Όσοι επέζησαν, φέρουν βαθύ ψυχικό τραύμα και οι σκέψεις τους συγκλίνουν σε έναν παρανομαστή, στην βούληση να μείνουν ενωμένοι και να διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων απονομή δικαιοσύνης.

«Συγγνώμη που έζησα»

Η Ελίνα, διασωθείσα από το μοιραίο τρένο μίλησε στο MEGA για τις τραγικές στιγμές που βίωσε, και ανέφερε πως χθες Δευτέρα προσπάθησε να επιστρέψει στην δουλειά της, χωρίς αποτέλεσμα λόγω του σοκ που έχει υποστεί. Η μαρτυρία της πραγματικά συγκλονίζει.

«Συγγνώμη που έζησα. Πέρασαν 13 μέρες. πρώτη μέρα έξω από το σπίτι. Πρώτη ημέρα ήρθα για δουλειά. Όλα είναι ίδια, ο ήλιος, ο ήχος της θάλασσας, ο κόσμος που συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Για μένα όμως τίποτα δεν είναι το ίδιο. σωματικά οι γιατροί είπαν ότι σε δύο μήνες θα είμαι καλά και λειτουργική. Ψυχικά μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, πότε θα φύγει αυτό το βάρος από πάνω μας;», ανέφερε η διασωθείσα.

«Το ίδιο εισιτήριο δεν πληρώσαμε; Το ίδιο ταξίδι δεν κάναμε; Κανείς μας δεν έφταιγε. Γιατί να καταφέρω να ζήσω εγώ και όχι οι άλλοι; Ήταν ηλικιακά μικρότερα παιδιά από μένα. Γιατί να μην ζήσουν και εκείνοι; Έχουμε ενωθεί και θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος, όχι για εμάς, για τους συνεπιβάτες μας που δεν θα ξαναγυρίσουν σπίτι. Συγγνώμη. Συγγνώμη που δεν μπορέσαμε κάπως να σας βοηθήσουμε και να σας βγάλουμε από τη φωτιά. Ζητάμε απλά δικαίωση γι’ αυτους που χάθηκαν. Ίσως μόνο γιατί έτσι απαλύνει λίγο τον πόνο μας προς αυτές τις αδικοχαμένες ψυχές», συμπλήρωσε η Ελίνα.

Έρχονται νέες διώξεις

Στην πολυεπίπεδη έρευνα που διεξάγεται για το δυστύχημα στα Τέμπη, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα υπάρξουν και νέες διώξεις μετά την παραλαβή από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, που ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως αρμόδιος για την υπόθεση, του συνόλου της ογκωδέστατης δικογραφίας, ώστε να τη μελετήσει σε βάθος.

Δημοφιλή