Τη Δευτέρα σε κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό προς Πειραιά

Τη λειτουργία των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο, θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός.
|
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένα ακόμα μεγάλο έργο, η ολοκλήρωση της Γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας, φθάνει στο τέλος της.

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία αρμόδιων υπουργών, θα εγκαινιάσει τους τρεις νέους σταθμούς: Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο, που απέμεναν να δοθούν στην κυκλοφορία, έπειτα από τη λειτουργία των σταθμών: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, το καλοκαίρι του 2020.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, του Πειραιά, θα συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο της Αθήνας, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις, καθώς η απόσταση θα διανύεται σε 55 λεπτά της ώρας. Συνολικά, στην επέκταση αυτή, αναμένεται να μετακινούνται 120.000 επιβάτες.

«Κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συνδέουμε το λιμάνι με το αεροδρόμιο. Φανταστείτε ότι είμαστε μία χώρα που θέλουμε να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν και ερχόταν κάποιος τουρίστας, προσγειωνόταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πάει να πάρει το βαπόρι για κάποιο από τα υπέροχα ελληνικά νησιά ήταν πολύ δύσκολο» σημείωσε», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εξάλλου, ο υπουργός αναφερόμενος στη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλλωπισμός των εργοταξίων, έτσι ώστε να μη δίνεται η αίσθηση εργοταξίου με λαμαρίνες. Παραδέχθηκε όμως πώς όταν πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής, θα υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην πλατεία Κολωνακίου, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες επεμβάσεις, ενώ για τα έργα του μετρό στα Εξάρχεια, εκτίμησε ότι η αναστάτωση δεν προέρχεται από τους κατοίκους, αλλά από μία ομάδα «γνωστών- αγνώστων», οι οποίοι θεωρούν ότι η πλατεία τους ανήκει και κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι πετούν μολότοφ και πέτρες. Τόνισε, όμως, ότι το έργο δεν έχει καθυστερήσει και υπενθύμισε ότι: «Παλαιότερα οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή είχαν αντιδράσει στο σταθμό στην πλατεία και τώρα – για να το πούμε λαϊκά – χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο».

Καταλήγοντας, για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός ανέφερε ότι πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα 9 από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του μετρό.