Την Τετάρτη η τελική δοκιμή στο τρένο Κιάτο – Αίγιο

Αναμένεται η λειτουργία της γραμμής, εντός του Ιουνίου.
HuffPost Greece

Το lock down με την πανδημία του κορονοϊού, ανέστειλε την τελική δοκιμή για την παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο έως το Αίγιο.

Τελικά, αύριο θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή αυτή, με την Πυροσβεστική, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» στην ΕΡΓΟΣΕ ότι όλα έχουν καλώς.

Στη συνέχεια, η ΕΡΓΟΣΕ θα παραδώσει το έργο στον ΟΣΕ, που θα πρέπει να εκπαιδεύσει τους μηχανοδηγούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι έτοιμη να δρομολογήσει τα τρένα, τα οποία θα είναι με πετρελαιοκίνητη μηχανή, η οποία θα τίθεται επικεφαλής του τρένου στο Κιάτο, καθώς μέχρι εκεί φθάνει η ηλεκτροκίνητη γραμμή.

Τούτων δοθέντων, εντός του Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσει το πολύπαθο έργο, που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία δεκάδες χιλιάδες επιβατικού κοινού.

HuffPost Greece

Εξάλλου, παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 5 Ιουνίου 8 ελαιόδεντρα, αρκετά εκ των οποίων υπεραιωνόβια, που προέρχονται από έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Ακράτας και στην Αχαΐα. Τα δέντρα, μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στον Δήμο Αθηναίων προς μεταφύτευση κατά μήκος της Ιεράς Οδού, ενώ άλλη μια υπεραιωνόβια ελιά παραδόθηκε στον Δήμο Ιλίου και μεταφυτεύθηκε σε νέο τμήμα της Λ. Θηβών.

Η μεταφύτευση των εντυπωσιακών δέντρων που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκη Κολλάτου, εκπρόσωπων του Πράσινου Ταμείου, καθώς και της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ με τον πρόεδρο Χρόνη Ακριτίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Βίνη, αποτελεί συνέχεια της περιβαλλοντικής δράσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία για την προστασία και ανάδειξη του φυτικού κεφαλαίου. Στη μεταφύτευση στον δήμο Ιλίου ήταν και ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ζενέτος.

Εξάλλου, προ ημερών, ακόμα 6 υπεραιωνόβια δέντρα, που προέρχονται από τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφυτεύθηκαν στην πλατεία έξω από το μετρό του Αγίου Αντωνίου, στο Περιστέρι.

Δημοφιλή