ΔΙΕΘΝΕΣ
13/01/2019 16:28 EET

Τερέζα Μέι: Καταστροφικές οι συνέπειες για τη δημοκρατία από μια απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit

DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προειδοποίησε την Κυριακή τα μέλη του κοινοβουλίου ότι μία αποτυχία ψήφισης της συμφωνίας για το Brexit θα ήταν καταστροφική για την δημοκρατία.

Η προειδοποίηση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Μέι για να μεταπείσει τους βουλευτές, δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας, η οποία αναμένεται να είναι απορριπτική για την συμφωνία που έκανε η ίδια με τις Βρυξέλλες.

Με την προθεσμία να λήγει μέχρι την 29η Μαρτίου, για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και το κοινοβούλιο να βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία αβέβαιη κατάσταση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία άτακτη αποχώρησή της ή ακόμη και στην παραμονή της, εντός της ΕΕ.

Η Μέι που προχώρησε στην αναβολή μιας σχετικής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο, αφού παραδέχτηκε ότι θα την έχανε, είπε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να απογοητεύσουν τους ανθρώπους που υποστήριξαν το Brexit, στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post