"Θα δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ" . Το βίντεο που συνδέεται με την εισβολή στο Ουίνδσορ

Ο δράστης με τη βαλλίστρα, το βίντεο με αναφορές στο Star Wars στην σφαγή Τζαλιανγουάλα Μπαγκτο το 1919.
Queen Elizabeth II records her annual Christmas broadcast in the White Drawing Room in Windsor Castle, Berkshire. Issue date: Saturday December 25, 2021. (Photo by Victoria Jones/PA Images via Getty Images)
Queen Elizabeth II records her annual Christmas broadcast in the White Drawing Room in Windsor Castle, Berkshire. Issue date: Saturday December 25, 2021. (Photo by Victoria Jones/PA Images via Getty Images)
Victoria Jones - PA Images via Getty Images

Λίγες ώρες μετά την είδηση πως ένας 19χρονος άνδρας, που πλέον έχει τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, συνελήφθη κατά την προσπάθεια του να εισχωρήσει στο κάστρο του Ουίνδσορ, διέρρευσε ένα βίντεο με απειλές κατά της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο 19χρονος που είχε μαζί του μια βαλλίστρα προσπάθησε να περάσει τον φράχτη που περιβάλλει το κάστρο στο οποίο η μονάρχης, ο διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα περνούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τώρα, η Sun, δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο εκτιμά πως εμφανίζεται ο 19χρονος συλληφθείς- το οποίο εξετάζουν οι αρχές χωρίς να έχουν αποφανθεί εάν πρόκειται για βίντεο του δράστη- και στο οποίο ο πρωταγωνιστής δηλώνει πως σκοπός του είναι να δολοφονήσει την βασίλισσα.

Το βίντεο φαίνεται πάντως πως στάλθηκε σε φίλους του 19χρονου συλληφθέντα στο Snapchat 24 λεπτά προτού οι ένοπλοι αξιωματικοί τον συλλάβουν ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο άνδρας στο βίντεο που εικάζεται πως είναι ο συλληφθείς, φοράει κουκούλα και μια μάσκα τύπου Star Wars και τα χαρακτηριστικά του δεν διακρίνονται ενώ κρατά μια βαλλίστρα και έχει χρησιμοποιήσει μηχάνημα για να αλλοιώσει τη φωνή του.

Στο μήνυμά του ακούγεται να λέει: ”Συγγνώμη. Λυπάμαι για ό,τι έκανα και για ό,τι θα κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω την Ελισάβετ, τη βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας. Αυτή είναι εκδίκηση για όσους πέθαναν στη σφαγή της Τζαλιανγουάλα Μπαγκτο 1919. Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν σκοτωθεί, ταπεινωθεί και έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους. Είμαι Ινδός Σιχ, Σιθ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, με λένε Darth Jones”.

Όπως είναι σαφές στο βίντεο ο νεαρός μπλέκει την πραγματικότητα με γεγονότα από το δημοφιλές “Star Wars” όπου οι Σιθ είναι οι εχθροί των Τζεντάι και λατρεύουν τη σκοτεινή πλευρά της «Δύναμης» (The Force) ενώ και το όνομα που οικειοποιείται “Darth Jones” παραπέμπει στον “Darth Vader”.

Η δε σφαγή της Τζαλιανγουάλα Μπαγκ, ή Σφαγή του Αμριτσάρ, έλαβε χώρα στην Ινδία το 1919, όταν τα βρετανικά αποικιακά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν 379 διαδηλωτές και τραυμάτισαν περίπου 1.200.

Στο μήνυμα που έστειλε στο Snapchat μαζί με το βίντεο, αναφέρεται: ”Ζητώ συγνώμη από όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν το λάβατε αυτό, τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Μοιραστείτε το με οποιονδήποτε και αν είναι δυνατόν να το μεταδώσετε στις ειδήσεις”.

Δημοφιλή