Θεατρικό έργο ο Harvey Weinstein και μάλιστα, δια χειρός David Mamet

Εξυπακούεται ότι το twitter δεν άφησε την ανακοίνωση ασχολίαστη
GUS RUELAS / Reuters

O δραματουργός και συγγραφέας, David Mamet προκαλεί αντιδράσεις με ένα νέο θεατρικό έργο για τον Harvey Weinstein.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Chicago Tribune», ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας του «Glengarry Glen Ross» αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα έργο για τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από δεκάδες γυναίκες.

«Συζητούσα με τον παραγωγό μου στο Μπρόντγουεϊ και είπε: Γιατί δεν γράφεις ένα έργο για τον Weinstein;», δήλωσε. «Και έτσι έκανα».

«Σκέφτομαι πολύ για αυτό τώρα. Έχω τρεις κόρες κι έναν γιο» εξήγησε. «Κάθε κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει το ασυγκράτητο δαιμόνιο της σεξουαλικότητας και δοκιμάζει διάφορους τρόπους και κανένας από αυτούς δεν λειτουργεί πολύ καλά. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία όταν αλλάζεις τρόπους, το οποίο φαίνεται πως κάνουμε τώρα. Οι άνθρωποι τρελαίνονται. Αρχίζουν να σκίζουν ο ένας τον άλλο σε κομμάτια».

Ο Mamet διερεύνησε το ζήτημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης χρόνια πριν, στο θεατρικό έργο του 1992 «Oleanna», το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Η ιδέα να γράψει ο Mamet ένα θεατρικό έργο για τον Weinstein δεν είχε πολύ θετική ανταπόκριση στο Twitter.

Δεν υπάρχουν επίσημες λεπτομέρειες για το έργο, το σενάριο του οποίου φέρει προς το παρόν τον τίτλο «Bitter Wheat» (Πικρό Στάρι) αλλά στο δημοσίευμα της Chicago Tribune αναφέρεται: «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο από έναν θρύλο του θεάτρου στο Σικάγο, ο οποίος είναι τώρα κινηματογραφικός αστέρας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)