Θρίλερ στο Βατικανό: Ξαναρχίσει η έρευνα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Εμμανουέλα Ορλάντι

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη Ρώμη παραμένει η εξαφάνιση της τότε 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι, κόρη υπαλλήλου του Βατικανού, που εξαφανίστηκε το 1983.
via Associated Press

Ο υπεύθυνος υποθέσεων δικαιοσύνης του Βατικανού, Αλεσάντρο Ντίντι, αποφάσισε ότι η Αγία Έδρα θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες, σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της Εμανουέλα Ορλάντι.

Πρόκειται για μια κοπέλα η οποία είχε εξαφανισθεί στις 22 Ιουνίου του 1983, όταν ήταν δεκαέξι ετών, ενώ πήγαινε σε μάθημα μουσικής, στο κέντρο της Ρώμης. Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος του κράτους του Βατικανού και οι έρευνες, όλα αυτά τα χρόνια, δεν οδήγησαν σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μερικές από τις υποθέσεις που έγιναν, είναι ότι η εξαφάνιση της Ορλάντι μπορεί να συνδεόταν με άτομα που το 1981 είχαν εμπλακεί στην απόπειρα δολοφονίας του Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, με δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Ρώμης «Μπάντα ντέλα Μαλιάνα» ή ότι η κοπέλα μπορεί ακόμη και να μεταφέρθηκε σε μοναστήρι καλογριών.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AdnKronos, ο πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε να ξαναρχίσουν οι έρευνες και να εξετασθούν, εκ νέου, όλες οι μαρτυρίες, τα στοιχεία και οι όποιες πιθανές διασυνδέσεις μπορεί να υπάρχουν.

Η οικογένεια της Εμανουέλα Ορλάντι, όλα αυτά τα χρόνια, συνέχισε να ζητά από την δικαιοσύνη της Ιταλίας και του Βατικανού, να μην πάψουν να ασχολούνται με την υπόθεση, έως ότου να προκύψουν ουσιαστικές και οριστικές απαντήσεις. Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Αγίας Έδρας, όπως διέρρευσε, συνδέεται με την γενικότερη βούληση του Φραγκίσκου για διαφάνεια και ενάρετη διαχείριση του παπικού κρατιδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή