Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ

Αυτό που δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα.

Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να ακουστεί η φωνή τους.

Οι διαδηλώσεις είναι συχνές πλέον, όμως ένα συγκεκριμένο περιστατικό έφερε τις διαδηλώσεις ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ένα ασθενοφόρο ήθελε να περάσει μέσα από ένα τεράστιο πλήθος. Και τα κατάφερε, κάτι που δύσκολα θα βλέπαμε στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί τόσο από τοπικά μέσα, όσο και στα social media, οι διαδηλωτές, μόλις αντιλήφθηκαν το ασθενοφόρο, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκαναν στην άκρη, δημιουργώντας ένα δρόμο για να περάσει, εικόνα που σπάνια βλέπει κάποιος, αν συλλογιστεί πόσα άτομα διαδήλωναν

Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997, οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στη Κίνα. Η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047 καθώς αυτό κρίνεται αναγκαίο για οικονομικούς κυρίους λόγους.

Δημοφιλή