Τιμητικό Οσκαρ στον 97χρονο μετρ της κωμωδίας Μελ Μπρουκς

«Μου λείπει πολύ το πρώτο μου Όσκαρ. Δεν έπρεπε να το έχω πουλήσει. Αυτό εδώ δεν θα το πουλήσω. Το ορκίζομαι στον Θεό», είπε αστειευόμενος ο θρυλικός σκηνοθέτης.
(AP Photo/Chris Pizzello)
(AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Μελ Μπρουκς βραβεύθηκε με τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο του έργου του, μισό αιώνα και κάτι μετά το μοναδικό του Οσκαρ για την ταινία «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί» (The producers, 1968) στην οποία γελοιοποιούσε τον Χίτλερ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τους Νέιθαν Λέιν και Μάθιου Μπρόντερικ, ο Μελ Μπρουκς αστειεύτηκε λέγοντας ότι έχει τύψεις για την τύχη του πρώτου του Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

«Μου λείπει πολύ. Δεν έπρεπε να το έχω πουλήσει. Αυτό εδώ δεν θα το πουλήσω. Το ορκίζομαι στον Θεό», είπε.

Μετρ της χολιγουντιανής κωμωδίας, ο Μελ Μπρουκς είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους του σινεμά που έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα βραβεία του αμερικανικού κόσμου της ψυχαγωγίας.

Είναι ένας από τους μόλις 23 καλλιτέχνες με EGOT -που έχουν κερδίσει Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Ο Μπρουκς είχε αποσπάσει ακόμη δύο υποψηφιότητες στα Όσκαρ, το 1975, για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο για το «Young Frankenstein» και το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το «Blazing Saddles».

Όπως σχολίασε μεταξύ άλλων με νόημα, «Αν σε συμπαθούν οι συνάδελφοί σου σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και εκτιμούν τη δουλειά σου, σημαίνει πολλά. Σημαίνει πάρα πολλά».

Το τιμητικό Οσκαρ απονεμήθηκε κατά την διάρκεια των 14ων Governors Awards, που διοργανώνονται από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου και τιμούν κάθε χρόνο τέσσερις βετεράνους του σινεμά, μεταξύ αυτών και καλλιτέχνες που δεν έχουν τιμηθεί με κανονικό Οσκαρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, People

Δημοφιλή