Tinder: Φίλοι και οικογένεια μπορούν πλέον να «έχουν λόγο» για τις επιλογές μας

Τι φέρνει η νέα λειτουργία Tinder Matchmaker.
mapodile via Getty Images

Το Tinder, έχοντας κατά νου ότι πολλές φορές, όταν πρόκειται για ερωτικούς συντρόφους, μπορεί να ζητήσουμε τη γνώμη των φίλων και της οικογένειάς μας, φροντίζει τώρα να τους επιτρέψει την πρόσβαση στα προφίλ μας για να προτείνουν κι εκείνοι πιθανά matches.

Σύμφωνα με τη λειτουργία Tinder Matchmaker, οι χρήστες θα μπορούν να παρέχουν σε άλλους πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για 24 ώρες, ώστε να μπορούν να προτείνουν likes.

Το Tinder λέει ότι κάνει τις γνωριμίες ένα «ομαδικό άθλημα», αλλά ένας ειδικός σε θέματα ερωτικών γνωιμιών προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Δεν είναι ασυνήθιστο να συζητάμε με φίλους στην πραγματική ζωή για swipes ή για πιθανά matches, ή ακόμα και να δίνουμε το τηλέφωνο σε κάποιον άλλον για να χειρίζεται τα swipes για λίγο.

via Associated Press

Η λειτουργία Matchmaker στέλνει διάφορα προφίλ σε μια ομάδα επιλεγμένων ατόμων, που επιλέγει ο χρήστης, ώστε να μπορούν να τα «ξεφυλλίσουν» και να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει like ή να απορρίψει πιθανές αντιστοιχίες στα προφίλ με τη διαδικασία των matches, αλλά μπορεί να κάνει συστάσεις.

Η λειτουργία αυτή θα εφαρμοστεί αρχικά σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, και σε λίγους μήνες θα επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Pedro Merino via Getty Images

Δε χρειάζεται να είσαι χρήστης του Tinder για να δεις τα προφιλ

Η Σάρα Λουίζ Ράιαν, ειδικός σε θέματα γνωριμιών, λέει ότι η μόνη της επιφύλαξη σχετικά με τη νέα λειτουργία είναι το γεγονός ότι το προφίλ ενός ατόμου μπορεί να μοιράζεται ψηφιακά με άλλους ανθρώπους.

Η λειτουργία αυτή σημαίνει ότι έως και 15 άτομα μπορούν να δουν ένα προφίλ χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στο Tinder για να το κάνουν.

«Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι πελάτες μου έρχονται σε μένα είναι η εμπιστευτικότητα. Έτσι, η ιδέα ότι (έως και 15) άνθρωποι που δεν γνωρίζεις και δεν βλέπεις απαραίτητα τα πρόσωπά τους - κοιτάζουν το προφίλ σου. . . Δεν ξέρω πώς αισθάνομαι γι′ αυτό», είπε

Το Tinder δήλωσε στο BBC: «Μπορείτε να επιλέξετε να μην εμφανίζεται το προφίλ σας στην εμπειρία Matchmaker, να τερματίσετε όλες τις ενεργές «συσκέψεις» Matchmaker ή να προσκαλέσετε φίλους να γίνουν οι Matchmaker σας μέσω των Ρυθμίσεων».

Το 2016, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις πολιτικές απορρήτου των δεδομένων της, αφού κατηγορήθηκε για συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών χωρίς τη ρητή τους συγκατάθεση.

Τον Φεβρουάριο του 2023, κυκλοφόρησε μια «λειτουργία ινκόγκνιτο», η οποία δείχνει τα προφίλ των χρηστών μόνο σε όσους έχουν ήδη κάνει like, για συνδρομητές που πληρώνουν.

Η κ. Ryan επεσήμανε ότι το προξενιό για φίλους και συγγενείς είναι σύνηθες σε πολλές κοινότητες, έχοντας η ίδια συνεργαστεί με Εβραίους και Σιχ πελάτες.

Η εφαρμογή ραντεβού Hinge ξεκίνησε μια παρόμοια λειτουργία το 2017, αλλά τώρα έχει κλείσει. Η Hinge ανήκει πλήρως στο Match Group, τη μητρική εταιρεία του Tinder, από το 2019.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη εφαρμογή γνωριμιών Bumble διαθέτει ένα χαρακτηριστικό όπου τα ατομικά προφίλ μπορούν να μοιραστούν με φίλους εκτός της εφαρμογής.

(Πηγή: BBC)

Δημοφιλή