Το απίθανο τρικ για να μην λερώσουμε ποτέ ξανά τον γιακά του άσπρου μας πουκάμισου με μέικ απ

Και κατά 99% βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μπουντουάρ μας.
Westend61 via Getty Images

Όλες μας έχουμε κατά καιρούς βιώσει την απογοήτευση που συνοδεύει έναν λεκέ στον γιακά του ολόλευκου μας πουκάμισου, ακριβώς τη στιγμή που ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε από το σπίτι. Συχνά μάλιστα, αυτός ο φόβος, μας αναγκάζει να φυλάμε στην ντουλάπα πανέμορφα λευκά ρούχα, τα οποία δεν έχουμε φορέσει παρά ελάχιστες φορές.

Κι όμως, επειδή η πρόληψη είναι πράγματι η καλύτερη θεραπεία, υπάρχει ένα απλούστατο και αρκετά οικονομικό προϊόν, που υπόσχεται να αποτρέψει τη δημιουργία λεκέδων στα αγαπημένα μας άσπρα ρούχα.

Το τιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Προτού φορέσουμε το πουκάμισο ή το ζιβάγκο μας, ψεκάζουμε τον γιακά ή τη λαιμόκοψη με λίγη λακ. Έτσι αποτρέπουμε τη μεταφορά του μακιγιάζ στο ρούχο. Αυτό είναι και το πολύτιμο τρικ των σχεδιαστών μόδας ή των επαγγελματιών που ράβουν κομμάτια κατά παραγγελία.

Η λακ περιέχει διάφορα είδη χημικών ενώσεων, που ονομάζονται πολυμερή, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το πόσο δυνατό κράτημα παρέχει το σπρέι. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός κρατήματος που αναγράφεται επάνω στο μπουκάλι, τόσο πιο αδιαπέραστο είναι το «φράγμα» που δημιουργείται ανάμεσα στον γιακά και το μακιγιάζ μας.

Επομένως, προτού φορέσουμε το αγαπημένο μας λευκό πουκάμισο, ψεκάζουμε οποιοδήποτε σημείο του ρούχου θεωρούμε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να λερώσουμε με μακιγιάζ.

Και ένα έξτρα κόλπο

Η λακ, πέρα απ′ το ότι εμποδίζει τη δημιουργία ενός λεκέ αν την εφαρμόσουμε προληπτικά στον γιακά ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θεωρούμε «επικίνδυνο», έχει επίσης τη μοναδική ιδιότητα να εξολοθρεύει τα σημάδια από κραγιόν στο άψε σβήσε.

Ψεκάζουμε με τη λακ μας τοπικά επάνω στο σημάδι, αφήνουμε να περάσουν δέκα λεπτά και στη συνέχεια τρίβουμε με ένα πανάκι ή ένα σφουγγάρι, προκειμένου να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα από το κραγιόν. Στη συνέχεια πλένουμε το ρούχο στο πλυντήριο, έτσι ώστε ο λεκές να υποχωρήσει εντελώς.

Mε πληροφορίες από Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα