Τάση εβδομάδας:Το απόλυτο τρικ που κυριαρχεί στο TikTok για ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη 24 /7

'Ωρα να ξεχάσουμε τα πανάκριβα λιπ γκλος από το φαρμακείο. Το μαγικό φίλτρο κρύβεται μέσα στην κουζίνα μας.
katleho Seisa via Getty Images

Mήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε το λιπ γκλος μας με ένα αγαπημένο συστατικό, που σίγουρα όλοι και όλες μας διαθέτουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας; Και ποιο είναι αυτό: Mα φυσικά, το χρυσαφένιο ελαιόλαδο.

Το τεστ

Η ινφλουένσερ του TikTok, Τσαρλς Γκρος, είναι λάτρης της χρήσης αγνού ελαιόλαδου, οποιασδήποτε ποικιλίας, ως βάλσαμο που επουλώνει τα σκασμένα χείλη. Είναι απλό να το δοκιμάσουμε και να διαπιστώσουμε τις ευεργετικές επιδράσεις του. Το λάδι αποτελεί μια «φυσική ενυδατική κρέμα» και ένα κοινό συστατικό περιποίησης του δέρματος.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σφηνάκι και ταμπονάρουμε τα χείλη μας με το δάχτυλό μας μία φορά κάθε πρωί, αντί να βάλουμε το συνηθισμένο μας προϊόν για το σκάσιμο των χειλιών. Τα χείλη μας θα παραμένουν λεία, ενώ το ελαιόλαδο απορροφάται αρκετά γρήγορα.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τα λιπ μπαλμ του εμπορίου συνδυάζουν ένα έλαιο, τις περισσότερες φορές ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, με ένα παχύρρευστο μαλακτικό, όπως το κερί μέλισσας, το οποίο λειτουργεί ως ένα πιο βαρύ στρώμα που σφραγίζει την υγρασία. Επομένως, το να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο σίγουρα έχει λογική, ιδίως αν το αφήσουμε για λίγα λεπτά και προσθέσουμε από πάνω μια σταλιά βαζελίνη.

Το να αλείψουμε τα χείλη μας με λίγο ελαιόλαδο, είναι αρκετά οικονομικό και προσφέρει μια όψη ζουμερή και υγιή, που διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά προϊόντα, πέρα από το γεγονός ότι κρατάμε τα χείλη μας ενυδατωμένα για ώρες, τους προσφέρουμε επίσης χρώμα και αντηλιακή προστασία, χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον με καλλυντικά που δοκιμάζονται επάνω σε ζώα και χρησιμοποιούν πλαστικές συσκευασίες.

Πηγή: Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα