Το αστέρι Μισελέν στο εστιατόριο του Μαρκ Βεϊρά που οι κριτικοί πήραν πίσω

Ο λόγος απόσυρσης και η αντίδραση του σεφ.
Frederic Stevens via Getty Images

Το αστέρι Μισελέν είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη αναγνώριση που μπορεί να λάβει ένας σεφ και ο Γάλλος εστιάτορας Μαρκ Βεϊρά είχε τρια για το εστιατόριό του, «La Maison des Bois».

Ωστόσο, τα «μαχαίρια» βγήκαν και οι κριτικοί της «γαστρονομικής βίβλου» αποφάσισαν να πάρουν πίσω ένα από τα αστέρια του Βειράτ μετά από επιθεώρηση στο εστιατόριο των Γαλλικών Αλπεων «La Maison des Bois» Και ο Βειράτ δεν το άφησε να περάσει έτσι. Ο διάσημος σεφ, με το μαύρο καπέλο - σήμα κατατεθέν, απαιτεί τώρα την πλήρη απόσυρση του εστιατορίου του από τον οδηγό Μισελέν.

Ανάμεσα στις καταγγελίες που δέχθηκε ο Βειράτ, αφορούσαν τη χρήση τυριού τσένταρ αντί για τοπικά συστατικά. «Και έχουν προσβάλει μια ολόκληρη περιοχή. Είπαν ότι φτιάξαμε τσένταρ σουφλέ. Μπορείτε να το πιστέψετε;», δήλωσε ο Βεϊρά στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Φτιάξαμε σουφλέ με Ρεμπλοσόν, Εμενταλ, Μποφόρ, απέτισα φόρο τιμής στην περιοχή. Και το εξέλαβαν ως λάθος».

Facebook

«Είναι σαν να βραβεύεσαι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα και ένα χρόνο μετά σε φωνάζουν για να σου πουν ότι το παίρνουν πίσω», είπε ο Βεϊρά. «Υπάρχει μεγάλη πίεση στους σεφ. Αυτό το διάστημα ξεπερνάω την κατάθλιψη που είχα επί έξι μήνες».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο σεφ ανέφερε ότι αυτή η κίνηση των κριτικών με το αστέρι Μισελέν, επηρέασε - όπως ήταν αναμενόμενο - και το προσωπικό. «Ολη η ομάδα μου είχε δάκρυα στα μάτια. Παλεύω γι’αυτούς γιατί δεν καταλαβαίνουν». Επιπλέον, καλεί τον οδηγό Μισελέν να αποκαλύψει «τον αληθινό λόγο που του πήραν το αστέρι».

Ο ιστότοπος του Βεϊρά περιγράφει το εστιατόριο ως ένα μέρος όπου «οι καλεσμένοι έρχονται για να απολαύσουν την ατελείωτη δημιουργικότητα του σεφ και η εμπειρία του γεύματος είναι εκπληκτική».

Πηγή: CNN