Αστέρια Michelin: Τα Ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν για το 2019

18 εστιατόρια μοιράστηκαν τις ανώτερες και ανώτατες διακρίσεις.

Χωρίς εκπλήξεις για τα ελληνικά εστιατόρια είναι τα φετινά βραβεία και τα αστέρια Michelin στην κατηγορία «Main Cities of Europe 2019». Στην Αθήνα τα εστιατόρια που διακρίθηκαν, είναι τα ίδια με την περσινή χρονιά. Εξαίρεση αποτελεί το εστιατόριο «Funky Gourmet» στον Κεραμεικό, που φέτος παραμένει κλειστό.

Ο διάσημος οδηγός, πέρα από τα εστιατόρια με την βράβευση των αστεριών, από ένα έως τρία, περιλαμβάνει και δύο άλλες κατηγορίες, το «Bid Gourmant» και το «Michelin Plate - L’ Assiette Michelin».

Αστέρι Michelin

Το αστέρι Michelin αποτελεί την κορυφαία και ύψιστη διάκριση για ένα εστιατόριο. Η διαφορά ανάμεσα στο ένα αστέρι και στα τρία, που είναι η ανώτατη βράβευση, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός εστιατορίου. Αποτελεί συγχρόνως το βασικό στοιχείο που κάνει τους λάτρεις της γαστρονομίας να ταξιδέψουν προκειμένου να δοκιμάσουν την συγκεκριμένη κουζίνα καθώς και να κάνουν κράτηση πολλούς μήνες πριν.

Τα εστιατόρια αυτά είναι:

- Σπονδή - 2 Αστέρια

- Βαρούλκο Seaside - 1 Αστέρι

- Botrini’s - 1 Αστέρι

- Hytra - 1 Αστέρι

« Bid Gourmant»

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει να κάνει με ένα εστιατόριο το οποίο προσφέρει στον καλεσμένο του ένα γεύμα δύο πιάτων, κρασί ή γλυκό σε μία προκαθορισμένη τιμή. Αποτελεί ένα συνδυασμό υψηλής ποιότητας και τιμής, που όμως διαφέρει από χώρα σε χώρα, και σχετίζεται πάντα με το κόστος ζωής της. Πρόκειται για δύο κατηγορίες που οι τιμές είναι 35 εως 50 ευρώ, και 60 εως 75 ευρώ.

Τα εστιατόρια αυτά είναι:

Michelin Plate - L’ Asssiette Michelin

Καθώς για χρόνια υπήρχε ένα είδος απορίας γύρω από εξαιρετικά εστιατόρια που δεν περιλαμβάνονταν σε καμία από τις βραβευμένες κατηγορίες, ο διάσημος οδηγός Michelin, δημιούργησε την συγκεκριμένη, με σκοπό να εξάρει την ποιότητα του. Μπορεί δηλαδή να μην πήρε υψηλή διάκριση, το φαϊ του όμως είναι υψηλού επιπέδου και οι επιθεωρητές απόλαυσαν την εμπειρία. Με άλλα λόγια είναι στο κατώφλι της βράβευσης, αλλά όχι τελείως.

Τα εστιατόρια αυτά είναι:

- CTC

TripAdvisor
TripAdvisor