Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο (για τις τέλειες διακοπές)

Η κάθε λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της.
Hero Images via Getty Images

Τα ξενοδοχεία εξασφαλίζουν ότι η διαμονή σας μακριά από το δικό σας άνετο και ζεστό σπίτι, θα είναι το ίδιο ικανοποιητική, προσφέροντάς σας τις καλύτερες υπηρεσίες τους. Όχι πάντα όμως.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσατε να προσέξετε την επόμενη φορά που θα κάνετε κράτηση σ′ ένα ακριβό ξενοδοχείο, έτσι ώστε να γλυτώσετε χρόνο και χρήμα, χωρίς να διακινδυνεύσετε τις άνετες διακοπές σας.

1. Προσέξτε την τοποθεσία του ξενοδοχείου

Fokke Baarssen / EyeEm via Getty Images

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου σας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην απόφαση για το που θα περάστε τις διακοπές σας.Ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο, κοντά σε όλα τα τουριστικά σημεία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και έξοδα. Σας επιτρέπει να επισκέπτεστε περισσότερα μέρη, μειώνοντας το χρόνο και τα χρήματα που διαφορετικά θα ξοδεύατε στην μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο.

2. Διαβάστε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

marchmeena29 via Getty Images

Μην εμπιστεύεστε όλα όσα γράφονται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Διαβάστε τις κριτικές των χρηστών για να αξιολογήσετε την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών που παρέχει το ξενοδοχείο. Μας επιτρέπει επίσης να γνωρίζουμε αν κάποια εγκατάσταση είναι εκτός λειτουργίας ή αν το κτίριο είναι υπό κατασκευή. Ένα ξενοδοχείο, με μια σειρά από καλές κριτικές χρηστών, συνήθως είναι πολύ πιο αξιόπιστο.

3. Έχει χώρο στάθμευσης;

nonnie192 via Getty Images

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή σχεδιάζετε να νοικιάσετε ένα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο ελέγξτε τη διαθεσιμότητα για τον χώρο στάθμευσης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για υπηρεσίες στάθμευσης ή υπηρεσίες ενοικίασης πριν από το check-in.

4. Μερικά ξενοδοχεία έχουν σας χρεώνουν κρυφά για υπηρεσίες

Hero Images via Getty Images

Ορισμένα ενδέχεται να προσθέτουν επιπλέον τέλη για υπηρεσίες όπως για την στάθμευση ή για το wifi. Για να γλυτώσετε από επιπλέον χρεώσεις καλό θα ήταν να καλέσετε το ξενοδοχείο και να ενημερωθείτε για το κόστος όλων των υπηρεσιών που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

5. Παροχές δωματίου

Hero Images via Getty Images

Ελέγξτε εάν το δωμάτιό σας διαθέτει παροχές όπως Wi-Fi, τηλεόραση ή υπηρεσία δωματίου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο κόστος της κράτησης. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε άλλες δωρεάν παροχές όπως μίνι ψυγείο, καφετιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων χωρίς επιπλέον κόστος για να κάνετε τη διαμονή σας καλύτερη και άνετη.

6. Παροχή τουριστικών λεωφορείων για να μετακινείστε

Westend61 via Getty Images

Εάν δεν σκοπεύετε να πάρετε το αμάξι σας ή να νοικιάσετε, είναι πάντα πολύ καλή ιδέα να ψάξετε ξενοδοχεία που παρέχουν λεωφορεία, που σας μεταφέρουν δωρεάν ή σε πολύ χαμηλές τιμές.