Το εμβληματικό Sketch στο Μέιφερ αλλάζει κι υποδέχεται την post Covid εποχή

Το «ροζ» στέκι που από το 2014 μέχρι σήμερα υποδέχτηκε φωτογράφους, influencers και διασημότητες αποπνέει μια «ζεστή αίσθηση Αφρικής».
Η νέα εποχή του Sketch
sketchlondon
Η νέα εποχή του Sketch

Φωτογράφοι, influencers και διασημότητες έχουν βρεθεί στο εστιατόριο Candyfloss - την ροζ Γκαλερί στο Sketch του Μέιφερ από τότε που λανσαρίστηκε το 2014. Είναι ασυζητητί ένα από τα πιο εμβληματικά και ομορφότερεα εστιατόρια του Λονδίνου, με τις παχουλές καρέκλες marshmallow, την τέχνη του David Shrigley και τα χρυσά φανάρια να δίνουν το στίγμα τους. Αρχικά, αυτός ο χώρος είχε ειπωθεί ότι θα παρέμενε ο ίδιος για μόλις δύο χρόνια, αλλά οι Λονδρέζοι αγάπησαν τόσο πολύ τους εσωτερικούς χώρους που αποφάσισαν να τον διατηρήσουν - μέχρι τώρα. Το Sketch, ωστόσο, ανακοίνωσε το 2021 ότι ο χώρος σε ροζ απόχρωση θα ανανεωθεί. Πλέον, το εστιατόριο έχει μετατραπεί σε ένα στέκι σε γλυκούς κίτρινους χρωματισμούς.

Υπεύθυνοι για την μεταμόρφωση, του εστιατορίου είναι ο Βρετανο-νιγηριανός καλλιτέχνης Γίνκα Σονιμπέρ και η αρχιτεκτόνισσα Ιντια Μαντχάβι. Το πρότζεκτ είναι το τελευταίο από τις πολλές συνεργασίες του Sketch με καλλιτέχνες και περιλαμβάνει σειρά 15 έργων τέχνης που δημιούργησε επί τούτου ο Σονιμπέρ και της έδωσε την επωνυμία «Modern Magic». Από την πλευρά της, η Μαντχάβι ενσωμάτωσε στο εσωτερικό κίτρινο του ηλιόφωτος και χρυσό καθώς και υλικά τα οποία συνομιλούν με την εγκατάσταση του Βρετανο-νιγηριανού.

Η εγκατάσταση «Modern Magic» συνίσταται σε πέντε σκαλισμένες στο χέρι ξύλινες μάσκες καθώς και 10 καδραρισμένα καλύμματα κρεβατιού, στα οποία αναπαρίστανται αφρικανικές μάσκες από τη συλλογή του Πάμπλο Πικάσο. «Ο Πικάσο ενδιαφερόταν για την ιδιοποίηση από μια άλλη κουλτούρα και εγώ επίσης ιδιοποιούμαι από την ευρωπαϊκή εθνικ τέχνη» εξήγησε ο Σονιμπέρ. «Η πολιτιστική ιδιοποίηση μπορεί να είναι ένας διπλής κατεύθυνσης δρόμος. Αυτή η συνεργασία με το Sketch μου έδωσε μια ευκαιρία να επεκτείνω τη δημιουργική διαδικασία μου - δημιουργώντας ένα διαφορετικό περιβάλλον να συναντήσω και να βιώσω την τέχνη μου σε ένα διασκεδαστικό και χαλαρωτικό σκηνικό», πρόσθεσε.

Η Μαντχάβι ήταν υπεύθυνη για την επιλογή του χρώματος που προηγουμένως κυριαρχούσε στην Γκαλερί: μια απαλή ροζ απόχρωση που είχε γίνει αγαπημένη του Instagram και είχε παραμείνει για οκτώ χρόνια. Αυτή τη φορά επικεντρώθηκε σε άλλα. «Δεν ήθελα οι πάντες να με ρωτούν τι είναι το νέο χρώμα στην Gallery και, κατά συνέπεια, πραγματικά δούλεψα με υφές και υλικά τα οποία θυμίζουν τον πλούτο της Αφρικής. Η ζεστασιά είναι το νέο χρώμα στο Sketch» επισημαίνει, μιλώντας στο Dezeen.

Πιστεύει ότι το νέο εσωτερικό είναι πιο ταιριαστό σε έναν post-Covid κόσμο. «Πραγματικά πιστεύω ότι η ροζ αίθουσα ανήκει στην εποχή προ της Covid» προσθέτει. «Ήταν διασκεδαστική, θηλυκή και είχε μια κάποια απαλότητα. Η νέα Gallery στο Sketch έχει περισσότερο βάθος και οι υφές υπονοούν την αίσθηση του ”μαζί”».

ΠΗΓΗ: cntraveller.com , ΑΠΕ