Νέα εφαρμογή του Facebook μετατρέπει τις ψηφιακές συναντήσεις σε δυστοπικό εφιάλτη

Οι χρήστες έχουν την μορφή avatar χωρίς πόδια και οι χρήστες του Τwitter έχουν ξεσπάσει σε αστεία σχόλια.
Avatar χωρίς πόδια
Avatar χωρίς πόδια
REUTERS

Είναι σαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να έχει την χειρότερη ιδέα όλων των εποχών διαβάζοντας το Ready Player One.

Χάρη στη νέα κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας, το Facebook ξεκίνησε μια δοκιμή της πλατφόρμας «Horizon Workrooms», μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, στην οποία οι χρήστες των ακουστικών Oculus Quest 2 της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις, έχοντας την μορφή γραφικών και ανατριχιαστικών avatar του εαυτού τους.. που δεν έχουν πόδια.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους εργαζόμενους να συνεργάζονται με άλλους χρησιμοποιώντας έναν πίνακα, να κάνουν διαμοιρασμό οθόνης και να χρησιμοποιούν τα χέρια τους αντί για τηλεχειριστήρια, μεταξύ άλλων λειτουργιών, σύμφωνα με την σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

«Δεν χρειάζεται να είμαστε σωματικά παρόντες για να νιώθουμε κοντά, να συνεργαζόμαστε ή να σκεφτόμαστε μαζί, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης της εφαρμογής σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το CNET.

Η εφαρμογή είναι μέρος του οράματος του Διευθύνοντος Συμβούλου να μετατρέψει το Facebook σε ένα «metaverse» ή «μετασύμπαν», μια λέξη της Σίλικον Βάλει που ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποίησε σε μια συνέντευξη στο The New Yorker για να περιγράψει την εφαρμογή ως «ένα εικονικό περιβάλλον όπου μπορεί κανείς να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους σε ψηφιακούς χώρους».

Παρά τις μεγάλες φιλοδοξίες του Ζούκερμπεργκ για την εφαρμογή, οι χρήστες στο Twitter δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του μεγιστάνα της τεχνολογίας να κάνει τις εικονικές εργασιακές συναντήσεις ακόμη πιο αμήχανες-και μάλλον εφιαλτικές-λόγω των διαφόρων επιπέδων ικανότητας των εργαζομένων στην τεχνολογία, για αυτό ξέσπασαν σε αστεία σχόλια. Παραθέτουμε μερικά:

Popular in the Community