Το λάθος url που έκανε viral τον Φάρατζ και την καμπάνια του στο διαδίκτυο

Απίστευτη ατυχία για τον πιο φανατικό υποστηρικτή του Brexit στη Βρετανία.
PA WIRE/PA IMAGES

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές φυσιογνωμίες της Βρετανίας, ένας από τους εμπνευστές του Brexit και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από το 1999, την Παρασκευή ξεκίνησε την καμπάνια για τον νέο πολιτικό σχηματισμό του κόμματος του Brexit, ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της βρετανικής HuffPost, τα πράγματα δεν πήγαν όσο τέλεια νόμιζε, αφού την ίδια μέρα ο Φάρατζ ενημερώθηκε πως η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα χρησιμοποιούσε για το κόμμα του είχε πρώτα χρησιμοποιηθεί από άλλον χρήστη του διαδικτύου.

Έτσι, πληκτρολογώντας στο Google το url του «thebrexitparty.com» μέχρι πριν από λίγο κάποιος χρήστης θα κατευθύνονταν όχι στο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ αλλά σε έναν άλλο ιστότοπο.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα αν σκεφτεί κανείς πως η καμπάνια που συνδέονταν με την συγκεκριμένη διεύθυνση είχε την ονομασία «Led By Donkeys».

Ακόμα πιο αστείο είναι το γεγονός πως όσοι έψαχναν για τη νέα καμπάνια του Βρετανού, μέχρι πρότινος συναντούσαν το μήνυμα «Ας σταματήσουμε τον Φάρατζ».

«Ο Νάιτζελ Φάρατζ θέλει να καταγράψει μια τεράστια νίκη στις ευρωεκλογές, ενώ δεν μπορεί καν να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα. Κανείς δεν είναι πιο υπεύθυνος από αυτόν για την κατάσταση της Βρετανίας», ήταν το μήνυμα που εμφανίζονταν στη σελίδα.

Οι δημιουργοί επίσης καλούσαν τους χρήστες του διαδικτύου να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη δράση του.

Ο ίδιος δεν έχει ακόμα κάνει κάποιο σχόλιο για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα μετά την εξάμηνη παράταση του Brexit, που συμφώνησε η Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, ο Νάιτζελ Φάρατζ σε άρθρο του στην Daily Telegraph έκανε λόγο για «εθνική ταπείνωση» και δεσμεύτηκε να πολεμήσει το κατεστημένο, που πρόδωσε, όπως λέει, την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού.

Δημοφιλή