Το μετρό του Σαν Φρανσίσκο προσλαμβάνει γεράκι για να τρομάζει τα περιστέρια

To γεράκι Πακ-Μαν ανέλαβε καθήκοντα στο σταθμό El Cerrito del Norte, όπου βρίσκεται σε επιφυλακή - όχι για όσους δεν χτυπάνε εισιτήριο, αλλά για περιστέρια.
Reuters

Οι επιβάτες του μετρό στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια μάλλον θα έχουν αντιληφθεί έναν νέο φύλακα σταθμού τους τελευταίους μήνες.

Ένα 5χρονο γεράκι εν ονόματι Pac-Man, περιφρουρεί από την κούρνια στο σταθμό El Cerrito del Norte και ελέγχει - όχι για όσους δεν χτυπούν εισιτήριο, αλλά τα περιστέρια.

Ο Ρίκι Ορτίζ,ο εκπαιδευτής του Pac-Man, άρχισε να περιπολεί με το αρπακτικό πουλί του στο σταθμό αυτό το καλοκαίρι, συνάπτοντας σύμβαση με το Σύστημα Ταχείας Διέλευσης της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο ή BART, προκειμένου να κρατούν τα περιστέρια μακριά και να προστατεύουν τους επιβάτες από τις ακαθαρσίες τους.

Η ”ομάδα” περιπολεί τρεις ημέρες την εβδομάδα, ξεκινώντας την ημέρα της στην είσοδο του κάτω επιπέδου προτού εξορμήσει τις πλατφόρμες, τρομάζοντας τυχόν περιστέρια που στέκονται σε μια προεξοχή ή στην εσωτερική σκαλωσιά του σταθμού.

Μέχρι στιγμής ο Oρτίζ έχει παρατηρήσει μεγάλη διαφορά.

«Υπάρχουν λιγότερα από τα μισά περιστέρια εδώ από την εβδομάδα που πρωτοπετάξαμε», είπε.

Ο Oρτίζ προσπαθεί να εμποδίζει τον Pac-Man από το να κατασπαράζει τα περιστέρια ή τα τοπικά τρωκτικά. Αντ′ αυτού τον ταΐζει σνακ όλη την ημέρα για να κρατήσει τον φτερωτό φίλο του χαρούμενο στη δουλειά.

Μέχρι στιγμής, το Pac-Man έχει μεγάλο... σουξέ με τους επιβάτες.

Η Μπέθανι Κάμπελ, 43 ετών, έβγαλε μάλιστα μια selfie με τον Oρτίζ και τον Pac-Man για να τη στείλει στην οικογένειά της.

″Έχουμε συγγενείς πίσω στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και στο Νότο και πιστεύουν ότι όλα στην περιοχή του Κόλπου είναι περίεργα, οπότε η ιδέα ότι έχουμε εδώ ένα γεράκι για την εξάλειψη των πουλιών τους φαίνεται απλώς αστεία”, είπε η Κάμπελ, προσθέτοντας ότι αρχικά φοβήθηκε όταν είδε για πρώτη φορά το γεράκι αλλά τώρα πιστεύει ότι είναι υπέροχο.