ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2019 14:40 EEST | Updated 27/06/2019 14:42 EEST

Το… όνειρο του «χτισμένου» σώματος: Πουλούσαν αναβολικά σε τιμή… ευκαιρίας και σε αθλητές

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 24 έως 57 ετών σε Αθήνα και Βοιωτία.

Greek Police

Το… όνειρο του «χτισμένου» σώματος «πουλούσε» σε νέους και νέες, ανάμεσά τους πολλοί αθλητές, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε αναβολικές ουσίες, εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στην Αθήνα και στη Βοιωτία, συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 24 έως 57 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στους… πελάτες τους, οι οποίοι παρουσίαζαν προβλήματα υγείας λόγω της χρήσης των αναβολικών, χορηγούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία δίνονται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έτσι, κέρδιζαν διπλά. Και από την πώληση αναβολικών και από την πώληση φαρμάκων για την αντιμετώπιση των αναβολικών.

Greek Police

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο δράσης τους, την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού (Κίνα, Βουλγαρία, Αυστρία), είχε αναλάβει 40χρονος Έλληνας, ο οποίος προέβαινε και στην παρασκευή παράνομων αναβολικών στην τελική τους μορφή, σε αποθήκη-παρασκευαστήριο που διατηρούσε.

Στη συνέχεια, προμήθευε τα μέλη της οργάνωσης με τα αναβολικά, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή ενόψει της συμμετοχής τους σε αυτούς.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση είχε επεκτείνει τη δράση της και σε άλλες χώρες του εξωτερικού (Κύπρος και Γερμανία), ενώ για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κατάστημα που διατηρούσαν, καθώς και οχήματα ιδιοκτησίας τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, αποθήκη-παρασκευαστήριο, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εργαστηριακός εξοπλισμός για την παρασκευή των σκευασμάτων, καθώς και τυπογραφείο, όπου τυπώνονταν οι συσκευασίες των σκευασμάτων.

Greek Police

Τα μέλη της οργάνωσης, που ανέφεραν ότι πουλάνε τα σκευάσματα σε τιμή… ευκαιρίας, απέστελλαν παράνομα τα αναβολικά σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ η προμήθεια των πρώτων υλών για την παρασκευή τους γινόταν από την Τσεχία και την Κίνα.

Σημειώνεται ότι 33χρονος είχε δημιουργήσει «σελίδα» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την εμπορία, προμήθεια, διακίνηση και χορήγηση των παράνομων σκευασμάτων σε «πελάτες», μεταξύ των οποίων και αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή ενόψει της συμμετοχής τους σε αυτούς.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, 26 Ιουνίου 2019, στις οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των οργανώσεων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(2.935) φιαλίδια-κάψουλες αναβολικών ουσιών,

(2.150) γραμμάρια σκόνης αναβολικών ουσιών και άγνωστων ουσιών,

(4) δοχεία με σκόνη άγνωστης ουσίας,

(4.980) ml αναβολικών ουσιών σε υγρή μορφή και αιθανόλης,

χρηματικό ποσό (7.530) ευρώ,

(2) πιστόλια και περίστροφο,

(33) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

(21) συσκευές κινητών τηλεφώνων,

(4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

(3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Τα συνολικά έσοδα από την πώληση των κατασχεθέντων αναβολικών σκευασμάτων εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 300.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Sponsored Post