ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2019 07:22 EEST

To Τwitter θα κρύβει τα tweets των πολιτικών που παραβιάζουν τους κανόνες του

Πρόκειται για απόφαση με σκοπό την αντιμετώπιση των προσβολών, των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων.

RomanOkopny via Getty Images

Τα tweets των πολιτικών ανά τον κόσμο που θα παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας, θα κρύβονται μετά από ειδοποίηση που θα στέλνεται στον κάτοχο του λογαριασμού. Πρόκειται για απόφαση με σκοπό την αντιμετώπιση των προσβολών, των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων.

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι δεν είχε γνωστοποιήσει με σαφήνεια πολλές από τις αποφάσεις που είχε λάβει στο παρελθόν. Ωστόσο, ο νέος κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 27 Ιουνίου.

 

Ασάφειες

Οι επικριτές του Twitter λένε ότι η πλατφόρμα δεν επιβάλλει ποινές με αποτέλεσμα οι πολιτικοί ηγέτες να παραβιάζουν συνεχώς τους προαναφερθέντες κανόνες. Η διεύθυνση της εταιρείας δικαιολογούταν με το ότι ήταν αναρτήσεις «που είχαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

 

Οι αλλαγές

Η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει εμπνευστεί από τα tweets κάποιου πολιτικού για αυτή την αλλαγή (το μυαλό όλων πηγαίνει στον Ντόναλντ Τραμπ). 

Όσον αφορά την αλλαγή, οι αναρτήσεις που θα παραβιάζουν τους κανόνες, όχι μόνο δεν θα προωθούνται από τους αλγόριθμους της πλατφόρμας, αλλά και δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η νέα πολιτική θα ισχύει για άτομα τα οποία:

  • Είναι ή αντιπροσωπεύουν κάποιον πολιτικό, είναι υπεύθυνοι κυβερνητικών διαδικασιών ή είναι υποψήφιοι για κάποια θέση

  • Έχουν περισσότερους από 100,000 ακολούθους

  • Έχουν επαληθεύσιμο λογαριασμό στο Twitter (με το γνωστό τικ)

Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι τα tweets που υποκινούν βία, θα διαγράφονται ανεξαρτήτως των παραπάνω κριτηρίων.

Πηγή: BBC 

Sponsoed post