ΤΟ BLOG
03/01/2019 15:11 EET | Updated 03/01/2019 15:11 EET

Το βραβευμένο βίντεο του Κάστρου της Μεθώνης

Συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό του διεθνούς site/video database “Travel with Drone”.

Δρακοπούλου Θεοδώρα

Η DroneGr συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό του διεθνούς site/video database “Travel with Drone”.  Το βίντεο μας με το κάστρο της Μεθώνης αρχικά πέρασε στους ημιτελικούς μαζί με άλλα 12 βίντεο από όλο τον κόσμο (τα 6 από διάφορες περιοχές της Ελλάδας). Καταφέραμε να περάσουμε 1οι στην εξάδα του τελικού με αρκετά μεγάλη διαφορά ψήφων. Το κάστρο της Μεθώνης τελικά κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό με 3760 ψήφους και με αρκετά μεγάλη διαφορά από το δεύτερο βίντεο.

Η απόφαση να σταλεί το συγκεκριμένο βίντεο δεν ήταν εύκολη. Σκεφτήκαμε λοιπόν, τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου στο εξωτερικό (αφού επρόκειτο για παγκόσμιο διαγωνισμό) και θα τον κάνει να θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Αποφασίσαμε λοιπόν μιας και το ενδιαφέρον των τουριστών ως επί των πλείστων στρέφεται σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους να στείλουμε το κάστρο της Μεθώνης. Ηταν το μοναδικό βίντεο στον διαγωνισμό που παρουσίαζε ένα ιστορικό μνημείο. Το αξιοθαύμαστο ιστορικό μας μνημείο τελικά μάγεψε τους θεατές του….

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι τραβηγμένο σε dual operate mode που σημαίνει χειρισμό του drone από δύο χειριστές. Ο Dual operate mode χειρισμός είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει καθώς αφού άλλος χειρίζεται το σκάφος (Στασινάκης Σαράντος) και άλλος την κάμερα του σκάφους (Δρακοπούλου Θεοδώρα) και όπως καταλαβαίνετε απαιτεί απόλυτο συντονισμό, συνεννόηση και εναρμόνιση των κινήσεων για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαν να προσπαθείτε δηλαδή να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο με κλειστά μάτια ακούγοντας μόνο το gps…Πέραν της δυσκολίας του χειρισμού όμως, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στα γυρίσματα του βίντεο ήταν δυνατός άνεμος, βροχή και αρκετά ψηλά κύματα που έκαναν δύσκολη την μετάβασή μας στο σημείο (περάσαμε τον εξοπλισμό από την άμμο καθώς το κάστρο ήταν κλειστό). Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε…

Επιθυμούμε να βρίσκουμε συχνά ελεύθερο χρόνο για ακόμα περισσότερα βίντεο που θα προωθούν τις ομορφιές του τόπου μας, και φυσικά ευχής έργον θα ήταν να μας βοηθήσει για αυτό και η πολιτεία…όχι με κόστος αλλά με μια “ελευθερία κινήσεων”.. Όπως γνωρίζεται το να παρουσιάσεις και να διαφημίσεις τον τόπο σου είναι απαγορευτικό όταν επρόκειτο για αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία καθώς μια σωστή παρουσίαση θα πρέπει να έχει και εικόνες από το εσωτερικό των χώρων αυτών. Τα παράβολα που απαιτούνται όμως είναι πολύ μεγάλα στο κόστος και “τα φτερά” των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφημίσουν αφιλοκερδώς τον τόπο τους κόβονται.

Η Θεοδώρα Δρακοπούλου και ο Σαράντος Στασινάκης είναι συνεργάτες στη δουλειά, ζευγάρι στη ζωή! Ο Σαράντος είναι αδειούχος Χειριστής ΣΜηΕΑ (UAV)(drone) και ασχολείται με την εναέρια κινηματογράφηση & Φωτογράφηση. Η Θεοδώρα εξειδικεύεται στην εναέρια κινηματογράφηση, την καλλιτεχνική φωτογράφηση & κινηματογράφηση και το μοντάζ.

Η DroneGr cinematography solutions είναι ατομική επιχείρηση/studio εναέριας & επίγειας επαγγελματικής κινηματογράφησης και φωτογράφισης με έδρα την Καλαμάτα.

Σαν ομάδα η DroneGr ξεκίνησε το 2014 αποτελούμενη από 5 άτομα (χειριστές drone, βιντεοληπτών και φωτογράφων) και συνεχίζει, στον ελεύθερο χρόνο του κάθε μέλους της, ως ομάδα. Σκοπός και στόχος μας ως ομάδα (ξεχωρίζοντας το επαγγελματικό μας κομμάτι) ήταν και είναι να προβάλλουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις ομορφιές του τόπου με επίγεια και εναέρια μέσα. Αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας και προσπαθούμε στον ελεύθερο χρόνο μας να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ως ομάδα να ταξιδεύουμε και να δημιουργούμε βίντεο και φωτογραφίες απαθανατίζοντας στιγμές και τοπία με τέτοιο τρόπο ώστε να μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ! Με σεμινάρια, με συνεχή δουλειά και προσοχή στη λεπτομέρεια προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο μια άλλη οπτική, την θέαση από αέρος…  

Το Drone είναι το αγαπημένο μας εργαλείο. Είναι αυτό που κάνει τις εικόνες να ξεχωρίζουν. Δίνει μια άλλη οπτική, δίνει την εικόνα από ψηλά…