Τουλάχιστον 8 νεκροί σε χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια της Ινδίας

Σχεδόν 400 άνθρωποι διασώθηκαν.
Φωτογραφία από ελικόπτερο σε βίντεο της περιοχής μετά την χιονοστιβάδα, πρακτορείο Reuters.
Φωτογραφία από ελικόπτερο σε βίντεο της περιοχής μετά την χιονοστιβάδα, πρακτορείο Reuters.
REUTERS TV via REUTERS

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 384 διασώθηκαν μετά από ένα παγετώνα που κατέρρευσε πυροδοτώντας μια χιονοστιβάδα κοντά στα σύνορα της Ινδο-Κίνας στην ινδική πολιτεία Ουταρακάντ την Παρασκευή, λέει κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

″Έχουμε βρει οκτώ νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη”, λέει αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι έξι από αυτούς που διασώθηκαν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οδική πρόσβαση διακόπηκε σε 4-5 τοποθεσίες λόγω πολλών κατολισθήσεων, μετά από χιονοστιβάδα στην περιοχή Χαμόλι του Ουταρακάντ την Παρασκευή το βράδυ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωπύρωση του δικτύου επικοινωνίας καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, δήλωσε ο Τίραθ Σινγκ Ράβατ, αρχηγός του κράτους σε ένα Tweet μετά από αεροπορική έρευνα της περιοχής.

Ένας παγετώνας που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο, είχε οδηγήσει σε πολλές κατολισθήσεις στην πολιτεία. Αυτό με την σειρά του πυροδότησε μια πλημμύρα που άφησε πίσω της περισσότερους από 200 νεκρούς και κατέστρεψε δύο κρατικά υδροηλεκτρικά έργα.

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή