Τουρκία: Ποδηλατόδρομος μήκους 26 χλμ. σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ

Οι εικόνες του εντυπωσιάζουν.
Facebook/Felipe Besné Navarro

Ενας νέος ποδηλατόδρομος 26 χιλιομέτρων στη νότια Τουρκία είναι έτοιμος να φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις και εκδηλώσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τον τουρισμό στην περιοχή.

Η κορδέλα για τη νέα διαδρομή, που συνδέει τη Σάμανταγκ με την Αρσούζ, δύο περιοχές της επαρχίας Χατάι, κόπηκε τον περασμένο μήνα και ήδη προσελκύει ενδιαφέρον για το φυσικό της περιβάλλον καθώς βρίσκεται κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου.

Εκτός από την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή, η ποδηλατική διαδρομή αναμένεται να φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις ποδηλασίας.

«Εχουμε κατασκευάσει το μεγαλύτερο αδιάκοπο ποδηλατικό μονοπάτι σε δρόμο στον κόσμο», δήλωσε ο Ραχμί Ντογκάν, κυβερνήτης της Χατάι, στο πρακτορείο Anadolu Agency.

«Πρόκειται για μια συνεχόμενη διαδρομή 52 χλμ. μετ ’επιστροφής», είπε.

Ο Ντογκάν υπογράμμισε ότι υπήρχε έντονη ζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την δημιουργία ενός συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων.

Η Τουρκική Πράσινη Ημισέληνος αναμένεται να δωρίσει 50 ποδήλατα για τη δημιουργία αυτού του συστήματος, πρόσθεσε.

Ο Ντογκάν ανακοίνωσε ακόμη ότι σχεδιάζονται πέντε σημεία αναψυχής κατά μήκος της ποδηλατικής διαδρομής και ότι για να γίνει αυτό, συνεργάζονται με τη Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Περιγράφοντας τη διαδρομή ως «μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες» της περιοχής, επεσήμανε ότι εκπληρώθηκε ένα όνειρο 60 ετών για την περιοχή.

«Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι ότι είναι δίπλα στη θάλασσα και χωρίς διακοπή», διευκρίνισε.

Πηγή: Hurriyet

Δημοφιλή