Η αστυνομία πίστευε ότι είχε δολοφονηθεί - Πέντε χρόνια μετά βρέθηκε σε δάσος

Ολα ξεκίνησαν όταν μια μέρα δεν εμφανίστηκε στη δουλειά. Τι συνέβη τελικά αυτή την πενταετία.
Αστυνομία του Κεμπριτζσάιρ

Ενας Λιθουανός που εξαφανίστηκε στη Βρετανία πριν από σχεδόν πέντε χρόνια και έγινε αντικείμενο έρευνας για δολοφονία βρέθηκε να ζει σε δασώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Ο Ρικάρντας Πούισις εθεάθη τελευταία φορά το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 ενώ εργαζόταν για έναν παραγωγό οπωροκηπευτικών στο Κεμπριτζσάιρ της ανατολικής Αγγλίας.

Την επόμενη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του με αποτέλεσμα να προκύψει μεγάλη ανησυχία για την τύχη του. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία του.

Ομως την περασμένη Δευτέρα, σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η αστυνομία αποκάλυψε ότι το «μυστήριο» είχε λυθεί αφού ο Πούισις βρέθηκε να ζει σε δάσος στην πόλη Ουίσμπετς της Αγγλίας.

Ηταν «πολύ καλά κρυμμένος» μετά από σκόπιμη εξαφάνιση και δεν είχε μιλήσει με κανέναν «για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε η αστυνομία.

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι ο άνδρας, που λένε ότι είναι τώρα ασφαλής, μπορεί να το είχε «σκάσει» επειδή είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης.

Ο αγνοούμενος βρέθηκε την 1η Ιουλίου, αλλά η είδηση έγινε γνωστή ένα μήνα αργότερα επειδή η αστυνομία προσπαθούσε «να τον προστατεύσει».

Σύμφωνα με τον αρχιντετέκτιβ που ασχολήθηκε με την υπόθεση, «για σχεδόν πέντε χρόνια η εξαφάνιση του Ρικάρντας υπήρξε ένα πλήρες μυστήριο. Αυτό ίσχυε μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν λάβαμε πληροφορίες που μας οδήγησαν στα ίχνη του».

Ανησυχίες σχετικά με την εκμετάλλευσή του

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα μήνα πριν την εξαφάνισή του υπήρχαν πληροφορίες ότι ο άνδρας είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και για το λόγο αυτό είχε φύγει από το Κεμπριτζσάιρ.

Τότε είχε προσληφθεί μέσω ενός πρακτορείου για να εργαστεί στην εταιρεία οπωροκηπευτικών Nightlayer Leek Company.

Τελευταία φορά εθεάθη ζωντανός στο χώρο εργασίας του, όπου δούλευε μαζί με πολλούς ακόμη ομοεθνείς του.

«Υπήρχαν πραγματικές ανησυχίες ότι είχε υποστεί κάτι κακό εκείνο το απόγευμα. Δεν επέστρεψε στη δουλειά του την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 όπως αναμενόταν. Αλλά τώρα πιστεύουμε ότι ο Ρικάρντας αποφάσισε να φύγει καθώς ήταν θύμα εγκλήματος, στο παρελθόν υπέστη εκμετάλλευση», ανέφεραν οι αξιωματικοί.

Αστυνομία του Κεμπριτζσάιρ

Πέρυσι η έρευνα είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Facebook στο όνομα του αγνοουμένου με εικόνες που πίστευαν ότι ήταν από αυτόν.

Μια ομάδα ερευνητών εργάστηκε ακούραστα μέσα από μια σειρά ερευνών, καμία από τις οποίες ωστόσο δεν οδήγησε στον εντοπισμό του. Μέχρι που έλαβαν πληροφορίες ότι ο εξαφανισμένος άνδρας μπορεί να ήταν ζωντανός στην περιοχή του Ουίσμπετς.

Τώρα έχει ξεκινήσει άλλη έρευνα για πιθανή εκμετάλλευση του Πούισις, σύμφωνα με την αστυνομία.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή