ΔΙΕΘΝΕΣ
06/08/2020 13:24 EEST

Σε κώμα ο Δανός ποδηλάτης Φάμπιο Τζάκομπσεν, μετά από φρικτή σύγκρουση στον Γύρο της Πολωνίας

Ο συναθλητής του, Ντίλαν Γκρονεβέγκεν, μπήκε στον δρόμο του λίγο πριν τον τερματισμό και προκάλεσε το δυστύχημα.

Σε κωματώδη αλλά σταθερή κατάσταση βρίσκεται ο Δανός ποδηλάτης Φάμπιο Τζάκομπσεν, 24 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου σταδίου του Γύρου της Πολωνίας, την 5η Αυγούστου.

 

ASSOCIATED PRESS
Ο Φάμπιο Τζάκομπσεν (AP Photo/Manu Fernandez).

 

Ο Τζάκομπσεν έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες της διαδρομής, όταν ο συναθλητής του, Ντίλαν Γκρονεβέγκεν, του έκοψε τον δρόμο. Αρκετοί άλλοι ποδηλάτες έπεσαν κακήν-κακώς, ενώ ο Γκρονεβέγκεν τερμάτισε μεν πρώτος, αλλά αποκλείστηκε από την διοργάνωση και ο τίτλος του νικητή δόθηκε στον Τζάκομπσεν. 

 

ASSOCIATED PRESS
Ο Γκρονεβέγκεν (αριστερά) την στιγμή της σύγκρουσης που προκάλεσε στον Γύρω της Πολωνίας (AP Photo/Tomasz Markowski).

 

«Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά για την ώρα είναι σταθερή» σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του, Deceuninck-QuickStep. Ο Τζάκομπσεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Κατοβίτσε και όπως έδειξαν οι εξετάσεις, δεν έχει τραυματιστεί στο κεφάλι ή στη σπονδυλικη στήλη. 

Η Διεθνής Ποδηλατική Ομοσπονδία καταδίκασε την «επικίνδυνη συμπεριφορά» του Γκρονεβέγκεν, ο οποίος θα παραπεμφθεί σε πειθαρχική επιτροπή.

 

ASSOCIATED PRESS
Ο Ντίλαν Γκρονεβέγκεν (AP Photo/Peter Dejong).

 

«Τέτοιου είδους συγκρούσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν» τονίζεται στην ανακοίνωση της ομάδας του Τζάκομπσεν. 

Η πρώτη φάση του Γύρου της Πολωνίας καλύπτει 195,8 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το Στάδιο Silesian και τερματίζοντας στην Κατοβίτσε. Η σύγκρουση συνέβη λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό κι ενώ ο Τζάκομπσεν και ο Γκρονεβέγκεν συναγωνίζονταν για τις δύο πρώτες θέσεις.